marți, 17 martie 2009

"Saint Patrick's Day" la Bucuresti

Am aflat ca la Universitate se va sarbatori Ziua Irlandei sau "Saint Patrick's Day", asa ca imediat m-am hotarat sa merg acolo. M-am gandit ca voi simti si gusta din farmecul indragitei Irlande, al tarii care ma fascineaza de cativa ani. Pana voi ajunge acolo, incerc sa iau contact cu misterele acestei tari minunate, aici, acasa. Din pacate, pe mine nu m-a "prins" acest spectacol de la Universitate. Ce-i drept, nici vremea nu a tinut cu organizatorii dar nici nu s-a stiut a introduce in atmosfera publicul. Ploaia se impletea cu suvoaiele verzi ale fantanii arteziene pictand o imagine oarecum familiara acestei tari din insulele britanice. In rest, cativa irlandezi si alti cativa trecatori curiosi. Cei care sarbaoresc cu adevarat Ziua Irlandei sunt bineinteles irlandezii, care o vor face in stilul caracteristic pana dimineata in pub-uri.

La noi inca nu a prins aceasta sarbatoare a Sfantului Patrick, sarbatoare adoptata si serbata de sute de ani in alte tari, in special nord americane. Sarbatoarea isi are inceputul in Irlanda dar irlandezii au ajutat la raspandirea acesteia in lume, pastrand-si cu ei traditiile si istoria, oriunde s-au stabilit. Cel mai important, pentru cei ce sarbatoresc adevaratul inteles, ziua Sfantului Patrick este o o zi de reinoire spirituala si de rugaciune pentru misionarii din lumea intreaga.

Pentru a descoperi insa Irlanda este necesar sa merg acolo, si voi face lucrul acesta cu cea mai mare placere cat mai curand. Mai multe despre Irlanda, in curand la "Destinatii turistice".

Imagini de la Universitate:


Niciun comentariu: