marți, 10 martie 2009

Destinatii turistice - INSULELE MAURITIUS

Mauritius, cunoscută oficial ca Republica Mauritius, este o naţiune insulară din largul coastelor continentului african în sud-vestul Oceanului Indian, la aproximativ 900 km est de Madagascar. Ea reprezinta o destinatie exotica de exceptie, numita de multi "Raiul pe Pamant".

Frumusetea deosebita a insulei tropicale Mauritius reprezinta visul oricarui calator – un ocean de un albastru intens, cu plaje de nisip alb flancate de munti, cu plantatii de trestie de zahar si palmieri, totul inconjurat de una dintre cele mai mari bariere neintrerupte de corali din lume, unde traiesc peste o mie e specii de pesti.
Oamenii prietenosi, serviciile excelente si resort-urile foarte bune, toate aceste lucruri fac din Mauritius destinatia perfecta de vacanta.
Mostenirea culturala bogata contine influente portugheze, olandeze, franceze, engleze, africane, indiene si chineze, armonios combinate si care confera varietate tuturor aspectelor vietii din Mauritius. In timp ce engleza este limba oficiala, franceza si dialectul local – creola sunt cele mai vorbite limbi.

Mauritius este usor de explorat cu masina – si are o multime de locuri interesante de vizitat :

- Capitala Port Louis ofera, pe de o parte, posibilitati deosebite pentru cumparaturi si distractie in zona nou dezvoltata Caudan Waterfront – aici veti gasi un casino, cinema, baruri si restaurante, precum si atmosfera si magazine traditionale in vechea si pitoreasca piata. Pregatiti-va sa faceti achizitii excelente : fructe, legume, peste, suveniruri, imbracaminte. Daca va intereseaza arhitectura islamica, puteti face o oprire la Moscheea Jummah – construita in 1850 in centrul cartierului chinezesc sau Fortul Adelaide – o fortareata maura pe care localnicii o numesc Citadela.
- Gradinile Botanice Pampelmousse, la cativa kilometri departare se afla unde se gasesc peste 500 de specii de plante, inclusiv arbori rari, plante din care se extrag condimente si crini uriasi.
- Grand Baie, St Tropez-ul Oceanului Indian, a fost la origine un mic sat pescaresc, astazi oferind o viata de noapte stralucitoare, posibilitati de cumparaturi deoseite si o gama bogata de restaurante cochete.
- Curepipe, oras cu aerul unei piete englezesti, situat in centrul insulei, unde exista o fabrica foarte interesanta de modele de corabii (un suvenir foarte popular),
- Parcul National Black River Gorges (cheile Raului Negru)- aceasta frumoasa zona la sud vest de Curepipe nu se poate compara cu nici o parte din insula. La aproximativ 6 km de Curepipe, singurul drum montan al insulelor atinge peretele celui mai mare baraj Mare aux Vacoas. Fiind inconjurata de conifere, zona aduce mai mult cu America de Nord dacat cu o insula din Oceanul Indian. La aproximativ 64 km sud-est de Mare Aux Vacoas, puteti gasi lacul sacru al hindusilor Gran Bassin, si la numai cativa kilometrii spre est Plaine Champagne, locul in care cad cele mai multe precipitatii si cea mai mare suprafata naturala de pe insula. Spre partea estica a campiei va puteti delecta cu privelisti spectaculoase si cascade, sau cu Piton de la Petite Riviere Noire cel mai inalt punct de pe insula situat la o altitudine de numai 830 m. Perioada cea mai buna de a vizita parcul este in perioada septembrie – ianuarie. Atractia parcului sunt animalele salbatice - maimute, caprioare si porci mistreti dar nu uitati sa admirati pasarile salbatice si marea varietate de pomi specifici zonei. Parcul este situat la 30 km sud de Port Luis si cel mai bine puteti ajunge cu autobuzul de la Curepipe sau cu transport privat.
- Mahebourg are o interesanta piata si un fascinant Muzeu Naval.

Evadati in Paradisul terestru numit "Ins. Mauritius":


6 comentarii:

Dan Gheorghe spunea...

e frumos acolo!

CristiC spunea...

Interesanta prezentarea! Ma bucur ca din ce in ce mai multi romani intra in contact cu aceasta minunata parte a lumii! Atit de indragostit de insula aceasta sint, incit i-am dedicat un blog special pe care m-as bucura sa-l viziteze cei care vor sa evadeze din lumea urita in care ne-am gasit sa ne nastem.

DannY-L spunea...

De-as avea bani, cu siguranta as merge cu prima ocazie!

Flavia spunea...

Intr-adevar, poate fi o destinatie ceva mai scumpa, dar cu siguranta merita vizitata macar o data in viata.

Andrei spunea...

Pentru mine vacanta de Revelion in Mauritius a fost cea mai frumoasa din viata mea. Aceasta insula exotica merita vizitata si reprezinta un loc ideal pentru luna de miere. Intr-un sigur cuvant as defini vacanta ca fiind MINUNATA. Am scris si un articol despre cum mi-am petrecut revelionul acolo:
http://roxandrei.ro/calatorii/vacanta-exotica-in-mauritius/

Flavia spunea...

Felicitari pentru faptul ca ai ajuns acolo!