sâmbătă, 7 martie 2009

La multi ani de 8 Martie!

De 8 Martie doresc sa urez "La multi ani" tuturor doamnelor si domnisoarelor, sa fiti cat mai rasfatate si sa aveti o zi plina de flori, zambete si iubire!

8 Martie este declarata "Ziua Internationala a Femeii". Dar de unde a pornit totul? Paradoxal de la un eveniment tragic. In anul 1909, intr-un incediu dintr-o fabrica din New York, si-au pierdut viata 140 de muncitoare. Ulterior, angajatele fabricii americane de textile au declansat un protest fata de conditiile de munca, iar initiativa lor a fost punctul de plecare pentru fixarea datei de 8 martie ca fiind "Ziua Internatinala a Femeii".

De atunci, fiecare zona a lumii a adoptat aceasta sarbatoare si a modelat-o in functie de cultura, obiceiurile si influentele fiecareia. De exemplu, in tarile vest-europene, aceasta zi este asociata cu lupta femeii moderne pentru emancipare, in tarile baltice, de 8 martie se pune mai mult accent pe Ziua Mamei. 

In aceasta zi, diverse evenimente celebreaza, in toata lumea, realizarile sociale, politice si culturale ale femeilor.

2 comentarii:

Octavian spunea...

Tot din America vine si 8 Martie...

La Multi Ani, U! De 8 martie iti doresc o primavara frumoasa, cu soare, fericire si toata dragostea noastra prinsa intr-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primaveri!

valy spunea...

LA MULTI ANI!