miercuri, 22 aprilie 2009

Ziua Pamantului - 22 aprilie 2009

Daca ati intrat astazi pe Google probabil ati remarcat logo-ul personalizat care ne indica faptul ca astazi, o lume intreaga sarbatoreste “Ziua Pamantului”. Pentru cei mai putin “verzi” nu exista motive de ingrijorare, nu trebuie sa stingem luminile si sa facem economie o zi intreaga, asa cum poate va asteptati, dupa recenta “Ora a Pamantului”. “Ziua Pamantului” se sarbatoreste de aproape 40 de ani, spre deosebire de mai noua si deja mai populara “Ora a Pamantului” si simbolizeaza lupta impotriva poluarii si problemelor climaterice.  

22 aprilie este data la care, in fiecare an, se sarbatoreste "Ziua Pamantului", zi care are un rol important in mediatizarea problemelor climaterice ale Pamantului, dand nastere, de asemenea, unei organizatii numita “Earth Day Organization”, cu filiale in peste 170 de tari si rezultate notabile in constientizarea omenirii asupra problemelor de mediu, efectelor poluarii, etc.

Cu ocazia acestei zile, www.floaredecolt.org anunta ca in data de 25 aprilie 2009, asociatia de turism montan “Floare de Colt Brasov”, impreuna cu: Colegiul National "Andrei Saguna", Colegiul Tehnic de Constructii si Arhitectura "Christian Kertsch", prietenii din: Clubul "Amici Salvamont", Cercetasii Romaniei Filiala Brasov "Virgil Onitiu" si Crucea Rosie Romana - Filiala Brasov si voluntari, organizeaza manifestari care presupun:

 

• Ecologizarea a 5 trasee pe muntele Tampa – orele 9.30-13.30;  
• Activitati de team building (doar pentru elevi) – orele 14-16.45;  
• Videoproiectie cu tematica: "Brandul Romaniei: gunoaiele" – incepand cu ora 17.00. 
 Activitatile de team building, expozitia si videoproiectiile vor avea loc la “Centrul Cultural Reduta”, str. Apollonia Hirscher, nr. 8.  

Asociatia de turism ne invita sambata, 25 aprilie 2009:  
• ora 09.00 - Piata Sfatului, la fantana, pentru ecologizare traseu pe muntele Tampa;  
• ora 17.00 - la “Centrul Cultural Reduta” pentru videoproiectii, intrarea libera.

Niciun comentariu: