duminică, 5 aprilie 2009

Rezultatele Campionatului European de Gimnastica - Milano 2009

S-au terminat Campionatele Europene de Gimnastica de la Milano. Am observat un nivel destul de scazut al competitiei presarat pe alocuri cu evolutii remarcabile, ale unor adevarati campioni. A fost un Campionat European desfasurat prea devreme, la inceput de aprilie, gimnastii care au facut o pauza dupa Jocurile Olimpice de anul trecut, nu au avut timp sa se antreneze la cote maxime, nevoiti fiind sa se adapteze si cu un nou cod de punctaj. Pana la urma, a fost o verificare a nivelului actual de pregatire al sportivilor si o adaptare cu acest nou cod de punctaj.

In clasamentul pe medalii Romania ocupa abia locul zece cu trei medalii, doua de argint si una de bronz. Dezamagirea vine de la campioana olimpica de la Beijing, Sandra Izbasa care a ratat calificarea in finala de la barna si a ocupat abia locul 7 in finala de la sol. Am cucerit medalii la barna prin Ana-Maria Tamarjan (argint) si Gabi Dragoi (bronz) si la sarituri-baieti prin Flavius Koczi (argint). Gimnastii nostri au dat dovada ca se poate si mai bine si ca putem avea sperante pentru viitor la aparate la care pana acum nu emiteam pretentii, cum ar fi paralele de la baieti.

A fost o competitie din care cei care au ceva de invatat vor invata, gimnastii intorcandu-se din nou in sala de luni, pentru a pregati Campionatele Mondiale care vor avea loc in toamna.
Noi, iubitorii gimnasticii, ne dorim o competitie majora in tara dar din pacate infrastructura defectuoasa face acest lucru imposibil pentru moment, promisiunile din campanile electorale ale guvernantilor ramanand de fiecare data fara niciun rezultat material. Poate se va gandi insa cineva sa realizeze un astfel de proiect pentru ca Romania, prin prisma sportivilor remarcabili pe care ii are si, de ce nu, suporterii devotati, merita sa organizeze competitii sportive de nivel european si mondial.

Iata insa rezultatele de la acest Campionat European de Gimnastica:

Individual compus feminin:

1. SEMENOVA Ksenia RUS
2. AFANASEVA Ksenia RUS
3. KAESLIN Ariella ELV

Individual compus masculin:

1. HAMBUECHEN Fabian GER
2. KEATINGS Daniel GBR
3. RYAZANOV Yury RUS

Finala la sol – masculin:

1. HAMBUECHEN Fabian GER
2. FAHRIG Matthias GER
3. KOSMIDIS Eleftherios GRE
3. SHATILOV Alexander ISR

Finala la sarituri – feminin:

1. KAESLIN Ariella ELV
2. BERGER Yulia RUS
3. KALASHNYK Anna UKR

Finala la cal cu manere:

1. BERKI Krisztian UNG
2. SMITH Louis GBR
3. KEATINGS Daniel GBR

 Finala la paralele – feminin: 

1. TWEDDLE Elizabeth GBR
2. SEMENOVA Ksenia RUS
3. BRINKER Anja GER

 Finala le inele:

1. VAN GELDER Yuri OLA
2. VOROBIOV Olexandr UCR
3. IOVTCHEV Iordan BUL

Finala la sarituri – masculin: 

1. BOUHAIL Thomas FRA
2. KOCZI Flavius ROM
3. FAHRIG Matthias GER

 Finala la barna:

1. DEMYANCHUK Yana UCR
2. TAMARJAN Anamaria ROM
3. DRAGOI Gabriela ROM

 Finala la paralele – masculin:

1. CUCHERAT Yann FRA
2. PETKOVSEK Mitja SLO
3. HAMBUECHEN Fabian GER

Finala la sol – feminin:

1. TWEDDLE Elizabeth GBR
2. FERRARI Vanessa ITA
3. SEMENOVA Ksenia RUS

 Finala la bara – masculin:

1. MARAS Vlasios GRE
2. CUCHERAT Yann FRA
3. KUKSENKOV Nikolay UCR

Am observat o Ksenia Semenova cu cel putin o clasa peste toate celelalte competitoare de la acest Campionat European, o echipa feminina a Rusiei care se redreseaza dupa repatrierea antrenorului care le-a adus si in trecut foarte multe rezultate, pregatindu-si echipa pentru viitoarea editie a Jocurilor Olimpice. Elizabeth Tweddle, o fata ambitioasa si muncitoare a iesit dubla campioana europeana la 24 de ani si doreste sa participle si la Olimpiada din 2012. Vanessa Ferrari, in ciuda accidentarii si a celor 11 kg in plus a reusit sa cucereasca medalia de argint la sol.

Fabian Hambuechen si-a confirmat valoarea inca o data realizand cele mai mari performante de la acest Campionat European, cu doua medalii de aur (individual compus si sol) si una de bronz (la paralele).

In speranta ca gimnastii nostri vor gasi motivatia pentru continuarea marii performante, asa cum au obisnuit de-a lungul timpului, le multumim pentru aceste rezultate si le dorim cat mai multa sanatate si putere de munca!

2 comentarii:

Octav spunea...

Eu tot n-am inteles s-a intamplat cu depunctarea Sandrei Izbasa. A primit nota 13,900!!!

Flavia spunea...

Nici nu ai cum sa intelegi. Acest cod de punctaj nu face decat sa incurce spectatorul si telespectatorul. Vor face din gimnastica un sport cu circuit inchis, respingator pentru spectator. Era mult mai bine inainte cand toate erau clare, acum cica trebuie sa fii specialist pentru a intelege modalitatea de acordare a notelor. Ce dragut...
Oricum, ce s-a intamplat cu Sandra a fost totusi o exagerare. La ea nu s-a mai tinut cont de nume, ca in cazul lui Hambuechen. Mi-e teama ca acaeasta dezamagire sa nu o faca pe Sandra sa renunte. Sper ca va merge si la CM din toamna macar.