Pentru toti cei care doresc sa cunoasca si sa intre in atmosfera bucovineana, a artei si a vietii sale spirituale, o vizita la Manastirea Putna este absolut obligatorie, mai ales daca aceasta are loc in sfanta noapte a Invierii. Aceasta este una din cele mai importante centre culturale, religioase şi artistice înfiinţate in aceaste zona parca binecuvantata a tarii.
Locul in care se afla mormantul unuia dintre cei mai mari voievozi al romanilor, Stefan cel Mare, nu poate sa fie decat un centru de interes mondial.
Concepută ab initio ca necropolă domnească, mănăstirea a polarizat mereu atenţia voievodului, care a dezvoltat-o progresiv şi a vizitat-o frecvent. In acest an se implinesc 540 de ani de la sfintirea Manastirii Putna, lacas de cult care a fost un important centru cultural (aici s-au copiat manuscrise şi au fost realizate miniaturi preţioase). Complexul monahal deţine un bogat muzeu mănăstiresc, cu broderii, manuscrise, obiecte de cult, icoane etc.
Asadar, sa ne amintim de spiritul marilor sarbatori, sa lasam grijile zilnice deoparte si sa simtim, sa respiram prospetimea din aer, magia din aceste zile speciale. Totul vine din sufletul fiecaruia, din puterea de a alege ceea ce este bine si din dorinta de a fi mai buni.
Lacasele de cult din Bucovina sunt locurile ideale de meditatie, de liniste si purificare. Incercati macar o data sa faceti un circuit care sa includa si aceste capodopere arhitecturale, centre spirituale deosebite.
Paste fericit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu