sâmbătă, 31 octombrie 2009

Semmering-ul Banatului

Calea ferata Oravita-Anina reprezinta parte a patrimoniului national, fiind prima cale ferata montana din Romania si sud-estul Europei, comparabila doar cu Semmering-ul din Alpii austrieci. Construita intre 1848-1864, intr-o zona cu peisaje impresionante, aceasta cale ferata istorica fascineaza si astazi calatorul doritor de aventura si frumos.
Realizarea ei a avut ca scop initial transportul carbunelui extras din minele de la Anina catre Oravita, si de acolo mai departe pe Calea ferata Oravita-Bazias pana la Dunare, spre a fi încarcat în vase de transport fluvial.
Constructia din munti a impus realizarea unor lucrari de arta importante asa ca pe 33.4 km. au fost construite 14 tuneluri cu o lungime de 2084 m. (tunelurile sapate în calcarul dur rezista si astazi), 10 viaducte cu o lungime de 843 m., ziduri de sprijin ale versantilor pe o lungime de 9.946 m. si taieturi în munti pe o lungime de 21.171 m.
Mai multe detalii in filmuletul urmator:

vineri, 30 octombrie 2009

Se apropie concertul lui Alessandro Safina

Desi trebuia sa sustina acest concert la Bucuresti pe 5 saptembrie, Alessandro Safina va incanta audienta cu vocea si prezenta sa remarcabila luni seara, la Sala Palatului. Se anunta o seara magica, cu o atmosfera inaltatoare, de neuitat. Tenorul cu voce de aur revine in Romania pentru a sustine un concert 100% live, acompaniat de Orchestra Metropolitana Bucuresti.

miercuri, 28 octombrie 2009

This is It or This is Not It?

Omul care a trait pentru o lume mai buna se arata celor pe care i-a iubit pentru ultima oara.
Premiera documentarului "This Is It" a avut loc la Los Angeles, marţi, în faţa unor staruri din industria muzicii precum si a membrilor familiei Jackson, filmul obţinând aprecieri din partea criticilor şi demonstrând că Michael Jackson poate să îşi încânte fanii chiar şi după moarte.
Montat dintr-un total de 80 de ore înregistrate pe casete video, filmate la Los Angeles, în timpul repetiţiilor megastarului pentru seria de 50 de concerte pe care acesta ar fi trebuit să le susţină la O2 Arena din Londra, începând din 13 iulie, documentarul "This Is It" a fost descris de regizorul Kenny Ortega drept "o poveste despre un maestru al generaţiei sale".
Pe parcursul a doua ore, fanii pot vedea cum Michael Jackson lucra intens alături de cântăreţii ce făceau backing vocals şi cu dansatorii din echipa sa, pentru a crea un spectacol care să îi entuziasmeze pe fanii săi. Spectatorii prezenţi la această premieră au fost impresionaţi, aplaudând şi aclamându-l pe starul dispărut, de şapte ori în timpul proiecţiei.
Bineinteles ca exista si controverse privind acest film. Câteva zeci de mii de fani au semnat o acţiune de protest, intitulată "This is NOT It". Ei susţin că filmul "This Is It" muşamalizează problemele de sănătate ale starului şi stresul puternic resimţit de acesta cu puţin timp înainte de debutul celor 50 de concerte pe care Michael ar fi trebuit să le susţină la O2 Arena din Londra.
Purtătorul de cuvânt, Giovanni Panunzio, a declarat: " Acest film a fost editat cu multă şiretenie pentru a maximiza profiturile".

La Bucureşti, premiera filmului este programată astăzi, la Hollywood Multiplex.

Documentarul va rula în cinematografele din toate lumea doar două săptămâni.



joi, 22 octombrie 2009

Made in China

Si se mai intreaba lumea de ce gimnastica chineza a explodat in ultimii ani. Sau de ce pe chipurile gimnastilor chinezi nu se citeste niciun sentiment... Priviti aici tehnici dure de antrenament si asta in timp ce sunt filmati, oare ce se intampla zilnic in salile de gimnastica din China?

marți, 20 octombrie 2009

Legenda continua

Delegatia Romaniei se intoarce de pe podium de la Campionatul Mondial de Gimnastica care a avut loc la Londra. Gimnastii si gimnastele noastre se situeaza pe a treia treapta a podiumului mondial cu doua medalii de aur, una de argint si una de bronz.
Din nou sportul aduce capital de imagine Romaniei, unei tari care insa nu-si pretuieste adevaratele valori. Aceste rezultate au starnit un foc de paie in mass-media noastra, un foc care se stinge repede si lasa loc altor subiecte la care nici nu merita sa ne gandim. Poate ca vor mai fi amintiti acesti sportivi minunati cand vor mai lua medalii, pana atunci sa ne intoxicam cu stiri despre cei care dau cu stangul in dreptul.
Ma bucura insa faptul ca gimnastii trec cu vederea aceasta lipsa de interes pentru ei si isi vad linistiti de treaba in continuare. Ei se antreneaza, muncesc si fac sacrificii apoi apar si stralucesc in competitiile internationale atragand interesul si respectul adevaratilor "consumatori" de sport din intreaga lume.
Marian Dragulescu a avut o revenire senzationala, devenind pentru a treia oara dublu campion mondial, Flavius Koczi si-a confirmat inca o data valoarea devenind vicecampion mondial iar Ana Porgras a cucerit, in prima sa mare competitie la senioare, medalia de bronz la un aparat la care romancele nu au excelat niciodata, paralelele.
La Londra, Romania a demonstrat ca nu a renuntat la lupta pentru suprematie in acest sport atat de dificil, dar la fel de spectaculos, gratios si frumos.



Marea surpriza pentru arbitri si iubitorii gimnasticii a constituit-o gratioasa Ana Porgras, un talent incontestabil care insa trebuie motivat si educat pentru a nu se pierde. Ar fi o mare tragedie. Micuta galateanca a ramas sa se lupte singura cu toate valorile mondiale, dupa concursul de calificari, gimnastele cu experienta din lotul nostru ratand calificarea in finalele pe aparate.



Dupa umila mea parere insa, Forminte nu se ridica la nivelul unui antrenor pentru o echipa cu traditia si renumele Romaniei in lumea gimnasticii. Se multumeste cu putin si insufla si gimnastelor aceasta mentalitate. Daca dorim sa ne mentinem in elita gimnasticii mondiale, ar trebui sa avem un antrenor puternic, cu mentalitate de invingator. Nu vreau sa denigrez munca nimanui, sunt sigura ca se munceste mult la Deva dar... ar trebui o schimbare la nivel tehnic.

joi, 15 octombrie 2009

Londra se vede bine

Gimnastii nostri au obtinut rezultate foarte bune in concursul de calificari al Campionatului Monndial de Gimnastica Artistica care se desfasoara in aceasta perioada la Londra.
Astfel, debutanta Ana Porgras a reusit sa se califice in patru finale mondiale: la individual compus, cu al doilea punctaj (57.300 pc.), la barna, cu prima nota (14,850), la sol, cu al treilea punctaj (14,175) si la paralele, unde a obtinut a saptea nota din calificari (14,575).
Ana Maria Tamirjan s-a calificat, la randul sau, in finala de la individual compus cu a treisprezecea nota din concurs, cu un total de 54.250 puncte.

In concursul masculin, avem trei gimnasti calificati in finalele pe aparate. Marian Dragulescu a obtinut al doilea punctaj la sărituri (16.36) si la sol (15.72), aparate la care are sanse la titlul mondial.
Vicecampionul european la sarituri, Flavius Koczi, s-a calificat în finala acestui aparat cu al treilea punctaj (16.337), urcand si în finala de la cal cu manere de pe locul 4, cu nota 15.625. Se anunta astfel un frumos duel intre cei doi gimnasti romani, pentru medaliile mondiale de la sarituri.
Un alt gimnast roman care ne va reprezenta in finalele pe aparate este finalistul olimpic la inele, Robert Stănescu, care si-a asigurat prezenta în finala aparatului preferat, cu a sasea nota a calificarilor, 15.450.

Vad in Ana Porgras o mare campioana, un talent innascut si un copil muncitor si disciplinat. Sper ca sanatatea sa o ajute sa obtina rezultatele pe care si le doreste in viitor. Imi aminteste foarte mult de Svetlana Horkina si, cu putina inspiratie din partea coregrafului, cred ca va arata la fel de frumos si gratios pe covorul de la sol ca legendara sportiva din Rusia.
Ana Maria Tamarjan, cea mai experimentata gimnasta din lotul care a mers la Londra, trebuie sa-si invinga emotiile si teama si sa evolueze cat poate de bine pentru ca acesta este concursul la care se culeg laurii pentru miile de ore de antrenament si sacrificii.
Marian Dragulescu este numit de presa londoneza "legenda care s-a intors". Un campion care mai are multe de aratat, un tanar ambitios si extrem de talentat care sper sa obtina cat mai multe rezultate pozitive in viitor, atat cat va mai dori sa faca parte din aceasta minunata lume a sportului de performanta.
De asemenea, Flavius, un sportiv desavarsit de la care asteptam chiar o medalie la aceasta editie a Campionatului Mondial si Robert Stanescu, care poate face o figura frumoasa la inele.

marți, 13 octombrie 2009

A inceput Campionatul Mondial de Gimnastica Artistica

In timp ce atentia iubitorilor sportului este indreptata in aceste zile asupra rusinoasei infrangeri suferite de nationala de fotbal si a escapadelor unui neinnsemnat, alte sporturi precum scrima si handbalul au facut cinste Romaniei in aceasta perioada, prin rezultatele obtinute.
De asemenea, la Londra a inceput astazi Campionatul Mondial de Gimnastica Artistica. Gimnastica, sportul care ne-a adus cele mai multe medalii si a promovat Romania cum niciun alt sport sau eveniment nu a facut-o, in lume.
Pentru cei interesati, astazi au intrat in concursul de calificari gimnastii, urmand ca maine sa se intreaca pentru obtinerea locurilor in finalele pe aparate si individuala, gimnastele.
Sansele Romaniei la medalii constau in evolutiile sextuplu-lui campion mondial, Marian Dragulescu, in cele ale debutantei Ana Porgras si poate ale Anei-Maria Tamarjan, daca va prinde zile bune de concurs.
Din cate am vazut eu la Buzau, cred ca avem mai multe sanse de rezultate pozitive din partea baietilor decat a fetelor. Acum depinde si de adversari si de forma in care se afla sportivii in ziua in care vor intra in concurs.
Cum o competitie nu seamana cu alta nu putem decat sa speram in rezultate cat mai bune ale sportivilor nostri pentru ca le merita din plin.

Programul Campionatului Mondial de Gimnastica Artistica:

Marti, 13 octombrie - calificari baieti;
Miercuri, 14 octombrie - calificari fete;
Joi, 15 octombrie - finala individual compus masculin (20.30 in direct pe Digi Sport)
Vineri, 16 octombrie - finala individual compus feminin (20.30 in direct pe Digi Sport)
Sambata, 17 octombrie - Finalele pe aparate (15.00 in direct pe Digi Sport)
Duminica, 18 octombrie - Finalele pe aparate (15.00 in direct pe Digi Sport; 17.45 Digi Sport Plus)

As aprecia daca mi-ar spune si mie cineva cum se poate viziona acest Digi TV pe internet, dar sa mearga... Multumesc.

joi, 8 octombrie 2009

D'Artagnan si cei patru muschetari

Echipa masculina de sabie a Romaniei, antrenata de campionul olimpic Mihai Covaliu, a castigat in aceasta seara medalia de aur la Campionatul Mondial de scrima, desfasurat in Turcia. Sportivii Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Cosmin Hănceanu şi Florin Zalomir au reusit aceasta performanta dupa ce au trecut, pe rand, de adversari redutabili precum Germania, Franta si Ungaria.
In finala, Romania a invins echipa Italiei, dupa o disputa palpitanta. Desi peninsularii au condus aproape in permanenta, echipa noastra s-a redresat datorita vicecampionul mondial Rareş Dumitrescu, cel care a intors rezultatul de la 34-40, într-un final dramatic cu Aldo Montano. Rares a egalat la 43, a preluat conducerea, scor 44-43, italianul a egalat la randul sau dar romanul a castigat ultimul punct, ajutand echipa Romaniei sa castige laurii mondiali.
Multe felicitari baietilor, merita toata gratitudinea noastra, a romanilor, pentru munca pe care o depun si aportul de imagine pe care il aduc tarii.

marți, 6 octombrie 2009

Spectacol de inalta clasa

Spectacol de inalta clasa duminica la Hipocan Corbeanca, unde s-a desfasurat a doua zi din competitia Marele Premiu al Bucurestiului la Obstacole. Deoarece vremea a fost potrivnica, probele de sambata au fost reprogramate pentru duminica si astfel, cei prezenti la Corbeanca au avut ce admira.
Castigatorii marelui premiu sunt Norbert Schuman cu al sau superb partener de concurs, Clausewitz. Sportivul roman este stabilit de cativa ani in Spania dar activeaza pentru clubul Steaua in toate competitiile, interne sau internationale. Valorosul sau cal este proprietate personala si este un superb reprezentant al rasei Oldenburg, din parinti cu un palmares impresionant. De asemenea, Clausewitz a urmat traditia fiind la randul sau un campion, castigand numeroase premii, probe de categoriile A şi B, la concursuri internationale si nationale. Acum trei saptamani acesta a fost desemnat campion balcanic.


Tot duminica, cei prezenti au urmarit o spectaculoasa demonstratie ecvestra care a avut in prim plan echipa formata din Ivan Milicin, Cezar Manolescu si Bogdan Gheorghe. Acestia si-au aratat maiestria, dar si relatia speciala existenta intre sportiv si aceste animale nobile. Una de respect si intelegere reciproca.

luni, 5 octombrie 2009

"Actorii" mitingului aviatic de la Otopeni

Ieri am asistat la mitingul aviatic de la Otopeni, unde am avut parte de o experienta noua, de o demonstratie de maiestrie a celor mai experimentati piloti de acrobatii din Romania. A fost un spectacol palpitant, spectaculos, care a placut publicului prezent la Otopeni. Am avut ulterior ocazia sa-i vedem si sa-i ascultam pe acesti cuceritori ai vazduhului care merita toata aprecierea noastra.





vineri, 2 octombrie 2009

Miting aviatic la Otopeni

Duminica, inainte de a merge la concursul de la Corbeanca, vom opri la Otopeni deoarece la Aeroportul International Henri Coanda - Bucuresti se va organiza un miting aviatic, cu ocazia sarbatoririi a 40 de ani de activitate. Nu am mai fost la o astfel de demonstratie si cred ca fi interesant.
Initial, acest eveniment era programat pentru maine dar, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, a fost reprogramat pentru duminica.
Spectacolul aerian se va desfasura între orele 10.00-12.00 si este organizat cu sprijinul si participarea Scolii Superioare de Aviatie Civila, Aeroclubului Romaniei, Statului Major al Fortelor Aeriene Romane, Centrului de Cercetari si Incercari în Zbor Craiova, formatiei “Iacarii Acrobati” şi Special Air Services.

Accesul publicului la miting este liber. Pentru facilitarea accesului a fost amenajata o parcare gratuita în imediata apropiere a zonei dedicate vizionarii spectacolului aerian.

Noblete, frumusete si putere la Hipocan Corbeanca

Marele Premiu al Bucurestiului la Obstacole a debutat astazi la baza hipica Hipocan Corbeanca, competitia urmand sa se desfasoare pe parcursul intregului week-end.

Imagini de astazi: