marți, 13 octombrie 2009

A inceput Campionatul Mondial de Gimnastica Artistica

In timp ce atentia iubitorilor sportului este indreptata in aceste zile asupra rusinoasei infrangeri suferite de nationala de fotbal si a escapadelor unui neinnsemnat, alte sporturi precum scrima si handbalul au facut cinste Romaniei in aceasta perioada, prin rezultatele obtinute.
De asemenea, la Londra a inceput astazi Campionatul Mondial de Gimnastica Artistica. Gimnastica, sportul care ne-a adus cele mai multe medalii si a promovat Romania cum niciun alt sport sau eveniment nu a facut-o, in lume.
Pentru cei interesati, astazi au intrat in concursul de calificari gimnastii, urmand ca maine sa se intreaca pentru obtinerea locurilor in finalele pe aparate si individuala, gimnastele.
Sansele Romaniei la medalii constau in evolutiile sextuplu-lui campion mondial, Marian Dragulescu, in cele ale debutantei Ana Porgras si poate ale Anei-Maria Tamarjan, daca va prinde zile bune de concurs.
Din cate am vazut eu la Buzau, cred ca avem mai multe sanse de rezultate pozitive din partea baietilor decat a fetelor. Acum depinde si de adversari si de forma in care se afla sportivii in ziua in care vor intra in concurs.
Cum o competitie nu seamana cu alta nu putem decat sa speram in rezultate cat mai bune ale sportivilor nostri pentru ca le merita din plin.

Programul Campionatului Mondial de Gimnastica Artistica:

Marti, 13 octombrie - calificari baieti;
Miercuri, 14 octombrie - calificari fete;
Joi, 15 octombrie - finala individual compus masculin (20.30 in direct pe Digi Sport)
Vineri, 16 octombrie - finala individual compus feminin (20.30 in direct pe Digi Sport)
Sambata, 17 octombrie - Finalele pe aparate (15.00 in direct pe Digi Sport)
Duminica, 18 octombrie - Finalele pe aparate (15.00 in direct pe Digi Sport; 17.45 Digi Sport Plus)

As aprecia daca mi-ar spune si mie cineva cum se poate viziona acest Digi TV pe internet, dar sa mearga... Multumesc.

3 comentarii:

Anca Ilie spunea...

Buna, acum ti-am descoperit blogul cu informatii utile din gimnastica, foarte frumos!

As merge si eu sa le vad pe fete la Polivalenta, dar nu stiu de la ce ore se poate vedea ceva acolo... Pentru ca as vrea s-o duc pe fetita mea, care abia a inceput anul asta gimnastica ritmica "de proba", sa le vada si poate asa intelege mai usor fenomentul asta al gimnasticii... Stii cumva orele de concurs, in afara de ceea ce au anuntat ca dau pe DigiTV?

Din ce stiu eu, DigiTV il pot vedea doar abonatii RDS...

Multumesc! Anca

Anca Ilie spunea...

Am gasit pe siteul federatiei programul.

Flavia spunea...

Felicitari pentru optiunea ta de a-ti indruma fetita spre sport. Mai ales ca ai avut inspiratia sa o introduci in minunata lume a gimnasticii. Mult succes si sa auzim peste cativa ani ca avem o noua campioana.