joi, 21 mai 2009

Mircea Lucescu, romanul incununat cu laurii europeni

Tricolorul Romaniei flutura semet in fata a cateva zeci de mii de spectatori si milioane de telespectatori. Lumea fotbalistica si nu numai isi aduce aminte de noi, datorita unui om care a atins cele mai inalte culmi ale gloriei sportive.
Mircea Lucescu a castigat aseara, din postura de antrenor al echipei Sahtior Donetk, ce-a de 25-a editie, si ultima, a Cupei UEFA.
Atmosfera de sarbatoare pe stadionul din Istambul, acolo unde antrenorul roman este respectat si idolatrizat de ani de zile. Laurii europeni impodobesc pe cel care a intrat in istoria fotbalului datorita talentului sau de antrenor, consilier dar mai ales datorita ambitiei, puterii de munca si sacrificiului.
Nu "mai marii" fotbalului romanesc au reusit sa aduca un plus de imagine acestui sport peste hotare ci un singur om, un talent "imprumutat" celor mai cu dare de mana, care au bani pentru ca fura mai putin, celor care isi doresc performanta si o sustin.
O familie de succes, familia Lucescu, un succes cladit prin munca si dorinta de victorie. In 2006, fiul, Razvan, a fost la un pas de semifinalele competitiei pe care tatal, Mircea, a castigat-o aseara.
Cine stie, poate ca vom trai si noi candva bucuria succesului, poate ca fotbalul romanesc va fi resuscitat iar suporterii romani vor simti cum este sa sustii sportivi care sunt incununati campioni. Noi, din postura de suporteri ne dorim acest lucru, talente sunt in tara, doar ca, puterea de decizie o au altii. De fiecare data, sunt cei care nu apreciaza adevaratele valori si le lasa sa plece. Vechea meteahna... "nu avem bani". Bani sunt domnilor, doar ca nu sunt directionati acolo unde ar trebui. Pana cand aceste specime vor disparea, nu ne ramane decat sa visam frumos si sa privim cu jind la bucuria vecinilor nostri.
Si ne mai ramane ceva de facut... Indiferent de echipa pe care o sustinem, sa recunoastem meritul unui campion, Mircea Lucescu.
O victorie mare pentru Mircea Lucescu, Sahtior Donetk dar si pentru Romania.

Felicitari!


2 comentarii:

victor spunea...

Da, felicitari lui Lucescu. A reusit ceea ce Razvan nu a terminat...
E ceva fantastic, si cu siguranta este cel mai mare antrenor roman din toate timpurile, cu tot respectul pentru Iordanescu. Il Luce n-are adversar in romania

Flavia spunea...

Pentru Razvan mai este timp, este inca tanar. Daca este la fel de perseverent si ambitios ca tatal sau, cu siguranta va reusi si el o mare performanta.