vineri, 15 mai 2009

Concert Marius Mihalache, Ovidiu Lipan Tandarica, Mihai Margineanu

Cu toata nebunia creata in jurul concertului "Depeche Mode-la Bucuresti", probabil ca putini stiu ca maine seara va avea loc la Bucuresti un alt concert remarcabil, concert care ii va intruni pe unii dintre cei mai de seama artisti romani: Ovidiu Lipan Tandarica, Marius Mihalache si Mihai Margineanu. Concertul va avea loc la Amfiteatrul Mihai Eminescu, din Parcul National, Complexul Lia Manoliu, cu incepere de la orele 20.00.
Este un eveniment la care abia astept sa merg, pentru ca nu de putine ori poti vedea intr-un concert artisti a caror nume si faima au depasit demult granitele tarii.

Marius Mihalache este muzicianul care a reusit sa confere unui instrument traditional balcanic (tambalul) valente, subtilitati si rezonante incredibile, rivalizand cu sonoritatile specifice muzicii clasice si jazzului. Castigator a numeroase premii pentru virtuozitate interpretativa inca din copilarie, interpretul a participat la concerte la Scala din Milano, Rai Uno TV s.a. si a fost invitat sa cante in deschiderea concertelor unor interpreti faimosi precum Nina Simone, Gloria Gainor, Chick Corea. Concertele sale in Italia, Germania, Belgia, Olanda, Spania, Turcia, precum si numeroasele aparitii in concerte live, la televiziune si radio in Romania, l-au transformat intr-un virtuos al unei noi formule de etno-pop-rock (combinatie de tambal, percutie si chitara bass). Interpret, compozitor si aranjor al propriilor interpretari, Marius Mihalache antreneaza si alti muzicieni valorosi (Teodora Enache, Lucian Maxim s.a.), realizand interpretari etno-jazz remarcabile si originale ale folclorului romanesc.Ovidiu Lipan Tandarica a creat de fiecare data o muzica de spirit, prin care a reusit sa transmita toate trairile sale. A realizat o suita de patrimoniu, reprezentand spiritul romanesc, balcanic, o profunzime a sentimentelor sale care au imbogatit cultura. De fiecare data, maestrul tobelor a reusit sa vina cu ceva nou in muzica internationala.
A sustinut concerte in lumea intreaga, cu mari succese la New York, New Mexico, Panama, Paris, a participat la nenumarate festivaluri de World Music, primind gradul de cavaler de onoare al culturii romanesti.
Un adevarat vulcan de energie, o forta creativa de neimaginat, a reusit sa aduca pe piata muzicala mondiala creatii marete precum “Renasterea”, “Bachita“, “Getica”, “Visul Tobosarului”.Mihai Margineanu a debutat in muzica la 37 de ani, reusitnd sa o faca cu brio, devenind rapid cunoscut sub numele de scena, imprumutat de la una dintre piesele sale de rezistenta, "Gore din Chitila".
Nu are un stil muzical definit, ci canta "cantece vechi romanesti".

Un comentariu:

Gaby spunea...

Un concert extraordinar, la care mi-a facut o deosebita placere sa asist. Felicitari artistilor!