luni, 11 mai 2009

Eurovision, Moscova 2009

Eurovisionul, concursul international care se vrea a fi unul de muzica, se apropie, avand maine prima reprezentatie si anume semifinala 1 la startul careia va fi si ea, doar ea, Elena Gheorghe.
Un concurs care candva era grandios si care in ultimii ani s-a transformat intr-o mascarada cu iz geopolitic, se vrea acum resuscitat prin schimbarea modalitatii de punctaj. Adica, publicul va trebui sa imparta puterea de decizie cu un juriu de specialitate. In acest fel poate vom scapa de previzibilul cu care ne obisnuisem pana acum, cu punctele acordate cu seninatate tarilor vecine si alte aspecte de acest gen.
Revenind la reprezentanta noastra, prefer sa nu spun decat ca ii doresc succes doar pentru ca ne reprezinta tara, pentru ca altfel m-am saturat de sistemul de "vot" de la selectia nationala, sistem specific unei perioade care se doreste incheiata acum doua decenii.
Daca anul trecut Moculescu&co si-au batut joc de suedezii de la Biondo care ne puteau reprezenta cu brio la finala internationala, preferand sa trimita niste pisici care miorlaiau de zor pe scena, acum s-au gandit ei sa schimbe macazul si sa trimita alt gen de interpret, un pachet care a avut impact in ultimii ani la Eurovision. Fetite decoltate, cu fustite mini si melodie cu text de nivel primar, dar antrenanta.
Am vazut ca show-ul este cam neconvingator, ideile se cam bat cap in cap si alte probleme. Dar nu se stie niciodata, asa cum totul poate fi un adevarat fiasco, la fel "pachetul" ar putea prinde la public. Am vazut eu si mai rele in ultimii ani la concursul la care ma incapatanez sa ma uit, probabil dintr-o anumita doza de sadism.
Pana una alta sa vedem daca reprezentanta Romaniei va trece de semifinala de maine, apoi ii vom dori succes si in finala, daca nu, va fi nevoita sa faca un timpuriu retur cu nava "personala" low cost.

Imagini de la repetitia de astazi:

3 comentarii:

victor spunea...

cRED CA IN FINALA VA AJUNGE, DAR MAI DEPARTE...e GREU, MELODIA E UN A DE DUZINA, NU SE REAMRCA PRIN CEVA SPECIAL

Flavia spunea...

O sa vedem diseara ce se va intampla. Nu am asteptari prea mari de la aceasta evolutie dar bineinteles ca sper sa ma insel. Acum depinde si cine va vota, pentru ca nici la monstrii aceea de la Lordi nu m-am asteptat sa castige in acel an...

Vlad spunea...

Nu mi-a placut prestatia de aseara. Am avut noroc ca ne-am calificat.