miercuri, 13 mai 2009

Eurovision 2009, semifinala I

Ce pot spune dupa seara de ieri de la Eurovision... Cred ca rusii si-au dorit prea mult sa impresioneze iar acea scena extraordinara ia din stralucirea interpretilor pe care abia daca ii mai observi. Filmatul, cadrele sunt parca de amatori si, la fel, nu pun deloc in valoare interpretii. Ma gandesc acum ca poate in finala va fi mai bine.
Romania s-a calificat dar echipa ar face bine sa schimbe ceva pentru seara de sambata, inafara de rochia Elenei... Nu au nimic exploziv in coregrafie, emotiile nu-si au rostul la acest nivel iar backing vocal-ul ar trebui trimis acasa pentru ca mai mult strica decat ajuta interpretarea.

Una peste alta mie mi-a placut adorabila islandeza Yohanna cu a sa piesa "Is It True?". De asemenea, foarte draguta piesa Portugaliei inspirata din folclorul vechi al acestei tari.

Islanda:Romania:Portugalia:Turcia:Suedia:

Un comentariu:

Octav spunea...

Mie mi-a placut interpreta din Suedia. Tarile nordice mi se par in ultimii ani de departe ca au cei mai buni cantareti si melodii deosebite.

Romania mai bine trimitea copilele de la Blaxy Girls sa interpreteze Dear mama, ar fi avut cu siguranta succes datorita varstei lor si a ritmului melodiei lor. Sa nu uitam ca este printre putinele melodii din tara care se asculta si in afara granitelor tarii.
Dar la noi primeaza cantitatea si nu calitatea, iar succesul si imaginea tarii au de suferit din cauza coruptiei tipice romanesti.