luni, 16 noiembrie 2009

La superlativ

Doar la superlativ se poate vorbi despre gimnastica feminina din Romania. Gimnastica din tara noastra este un "membru fondator" al gimnasticii mondiale moderne, istoria acesteia confundandu-se de-a lungul timpului cu perfectiunea.

De-a lungul deceniilor, sportivele noastre s-au mentinut in fruntea gimnasticii mondiale, continuand povestea cu caracter miraculos, fabulos inceputa de Nadia acum 33 de ani, revolutionand si dezvoltand acest minunat sport.
Nu stiu cati sportivi au mai reusit, de-a lungul timpului, sa poarte marca perfectiunii, asa cum se intampla in cazul zeitei Nadia, deschizatoarea de drumuri. Copilul frumos si timid care venea dintr-o tara cu un regim sever a aratat lumii intregi ca se poate sa fii perfect, devenind imaginea Romaniei in lume, cel mai important ambasador al nostru poate din toate timpurile.

Gimnastele din Romania au surprins intotdeauna printr-un talent si putere de munca iesite din comun, prin gratie, frumusete si darzenie. Cu chipuri de copii inocenti dar cu privire apriga, de luptatori, micutele domnisoare din tara noastra au reusit sa castige, pe langa laurii olimpici, mondiali si europeni si inimile, simpatia si respectul intregii lumi.
Poate ca ar trebui sa le respectam si sa le recompensam si noi mai mult, nu sa o faca altii mai mult ca noi. La urma urmei gimnastica feminina este un simbol national. De ce nu ne trezim odata?

2 comentarii:

Cris spunea...

Frumoase filmuletele. Am avut si avem gimnaste valoroase, avem cu ce sa ne mandrim. Mi-e dor sa vad aceste gimnaste in competitii, mi-e dor de Steliana, Sandra, Catalina, Alexandra...

Flavia spunea...

Cred ca pe Sandra o vom mai vedea. La ce nivel insa, nu stiu sigur, dar am incredere in ea pentru ca este ambitiosa si muncitoare. Celelalte insa au ramas in istoria gimnasticii mondiale, unde au scris pagini cu litere de aur. Eu as fi vrut sa pot vedea si evolutiile celorlalte gimnaste, incepand cu Nadia, dar ori nu eram nascuta inca ori eram prea mica. ;))
De prin '92 insa am avut placerea de a descoperi acest sport etalon al Romaniei.