luni, 16 noiembrie 2009

Carinthia, vacanta pe taramul celor 1000 de lacuri

Carinthia este cel mai sudic land al Austriei, situat in muntii Alpi, la granita cu Italia si Slovenia. Este o regiune renumita pentru muntii si lacurile sale (este alcatuita din bazinul Klagenfurt si lantul muntos Carinthia de sus), pentru peisajele superbe, mancarurile delicioase, dar, mai ales, pentru ospitalitatea si caldura pe care o transmit oamenii care traiesc aici.
Carinthia are o istorie indelungata, intre secolele al VI-lea si al VII-lea, a existat ca stat slav, iar intre secolele al XII-lea şi al XIII-lea, tinutul s-a aflat în stapanirea regelui ceh Ottokar al II-lea. Dupa Primul Razboi Mondial, Regatul Sarbilor, Croaţilor si Slovenilor a incercat sa supuna Carinthia, care, dupa plebiscitul din 1920, se regaseste intre granitele Austriei. Influenta slava din trecut este vizibila inca in nomenclatura locurilor.
In orice moment al anului te-ai aventura spre Carinthia, regiunea este pregatita sa-ti ofere o vacanta superba. Frumusetea locurilor, posibilitatile de relaxare si oferta bogata de activitati sportive fac ca fluxul de turisti care viziteaza acest land sa sporeasca de la an la an. Pe timpul verii, te poti bucura de aerul proaspat de munte, de verdele nesfarsit al pajistilor si de florile inmiresmate; poti practica sporturi precum inotul, windsurfing-ul, golful sau schiul nautic, sau poti face excursii pe munte - pe jos ori cu bicicleta.

In anotimpul alb, Carintia devine paradisul sporturilor de iarna - schi, patinaj, sanie sau snowboarding. Iubitorii schiului si practicantii de snowboard vor fi incantati de zone precum Nassfeld, Koralpe sau Bad Kleinkirchheim. Mai mult, ghetarul Molltaler a fost premiat anul trecut cu Sigiliul de calitate pentru partii al landului.
Nu e de mirare ca aici si-a inceput cariera unul dintre cei mai faimosi schiori austrieci, Franz Klammer, castigatorul medaliei de aur la Olimpiada din 1976 de la Innsbruck.
Daca experienta ta in ale schiatului este departe de cea a lui Klammer, nu e nici o problema: regiunea Ankogel-Mallnitz este cat se poate de prietenoasa cu incepatorii. Aici, in fiecare duminica-dimineata, poti lua lectii de schi gratuite de la un instructor autorizat.

Obiectivele turistice ale zonei sunt nenumarate: cetati, castele, manastiri. Poti vizita galerii de arta si muzee, poti participa la concerte si festivaluri.
Foarte important: cu faimosul Card Carinthia poti avea acces gratuit la toate obiectivele mentionate mai sus, dar si la multe alte evenimente speciale care au loc in tinut. Si, daca ai ajuns aici, nu trebuie sa ratezi o vizita la Palatul de sticla - o constructie gigantica, din sticla si otel, care te va impresiona, cu siguranta.
Daca tot ce v-am enumerat pana acum nu e suficient, atunci afla ca, in plus, te poti relaxa in centrele SPA. Aerul proaspat de munte, apele termale, clinicile, dar si o competenta medicala recunoscuta pe plan international, toate iti vor garanta o excelenta stare generala. Sanatatea ta, fizica si mentala, nu are decat de castigat. Chiar daca vei petrece aici numai cateva zile, vei simti beneficiile acestei minunate vacante, mult timp dupa ce te-ai intors acasa.

Niciun comentariu: