vineri, 31 iulie 2009

Ne-am batut joc de inca un simbol

Deoarece romanii prefera sa promoveze si sa priveasca toate gunoaiele iar sportivii si artistii acestei tari sunt umiliti si alungati, tot mai multi dintre acestia ingroasa randurile emigrantilor, plecand spre alte tari in care sunt mai apreciati si mai respectati decat in propria lor tara. Tara pe care au urcat-o pe cumile gloriei, asa cum "vedetele" de tinichea si politicienii corupti nu o vor face niciodata.
Este mai mult decat trist, chiar infricosator, sa vezi cum totul se transforma din rau in mai rau, din mizerabil in insuportabil. Niciodata nu o sa accept tratamentul la care sunt supusi acesti sportivi remarcabili, incredibili mai ales datorita faptului ca au obtinut succese mondiale si olimpice rasunatoare, fara niciun sprijin din partea statului pe care il fac cunoscut in toata lumea.
Cu tot pozitivismul meu si dragostea pentru aceasta tara nu stiu cat mai pot face fata acestei nebunii care a cuprins Romania. De ce promovam incultura, prostia, minciuna si altele, in pofida valorilor, simbolurilor nationale?
Un caz care doare, mai ales ca urmaresc gimnastica de multi ani si pentru ca respect acesti sportivi minunati, multipla campioana Catalina Ponor paraseste Romania pentru a antrena in SUA.
Si ce daca ea este cea care a dus Romania pe cele mai inalte culmi ale gloriei? Si ce daca, daca datorita ei atentia intregii lumi s-a indreptat catre tara noastra? Si ce daca datorita ei am fost mandri ca suntem romani, la Olimpiada de la Atena cand a fost TRIPLA CAMPIOANA OLIMPICA? Atata timp cat nu este angrenata in vreun scandal mizerabil care sa satisfaca setea de incultura a majoritatii celor care privesc seara la emisiunile de rahat de le tv, ea nu conteaza.
Ma bucur pentru ea ca pleaca intr-o tara civilizata, acolo unde oamenii stiu sa aprecieze adevaratele valori si le recompenseaza. Maine, poimaine vom vedea de jos cum steagul SUA flutura semet, datorita meritelor ei. Ce aveam si noi mai valoros, sportul, se duce de rapa datorita lipsei de interes si de reactie a celor care sunt in masura sa ia decizii.
De mai bine de patru decenii, gimnastica românească produce valori şi paradoxuri. Din laboratoarele de la Oneşti şi Deva au ieşit zeci de campioane mondiale şi olimpice, însă nici măcar una nu a ajuns să antreneze la nivel înalt în România. Ignorate în ţară, majoritatea şi-au găsit împlinirea profesională în străinătate.
Cătălina Ponor calcă pe drumul bătătorit de nume mari ale gimanasticii româneşti, precum Nadia, Daniela Silivaş, Ecaterina Szabo sau Teodora Ungureanu, şi emigreaza în SUA.
„Mă doare că nu am primit nicio propunere din ţară. Marii campioni care au plecat au făcut asta pentru că în alte ţări sunt apreciaţi mai mult”, explica Ponor decizia ei de a părăsi România.Niciun comentariu: