luni, 27 iulie 2009

The Black Stallion

"The Black Stallion" (1979) este un film bazat pe romanul clasic pentru copii "Armasarul Negru" de Walter Farley. Este povestea lui Alec Ramsey, care este naufragiat pe o insula pustie, impreuna cu un armăsar arab sălbatic. Dupa ce sunt salvati, acestia intră într-o cursă dificilă impotriva unor cai campioni.

"Cass Ole", un armasar arab campion, a fost inlocuit în mai multe scene ale filmului cu "Fae Jur", un alt armasar arab negru, acesta fiind principala sa dublura. Principala scena in care apare Fae Jur este aceea in care Alec încearca sa câştiga încrederea armasarului negru, pe plaja. Alte doua dubluri au fost utilizate pentru scenele de alergare, de luptă şi de înot.

"El Mokhtar", un cal arab-egiptean de curse, a fost prima alegere a producatorilor, pentru al înfăţişa pe armasarul negru. Acestia au fost insa în imposibilitatea de a-si asigura serviciile lui deoarece proprietarii au refuzat vehement orice oferta venita din partea producatorilor filmului.
El apare totusi in "The Black Stallion Returns", alături de Ole Cass, deoarece, intre timp, studio-ul de productie al filmului a cumparat acest cal tocmai pentru a beneficia de serviciile sale.

Filmul este regizat de Carroll Ballard si ii are in distributie pe: Kelly Reno, Mickey Rooney, Teri Garr, Hoyt Axton, şi calul arab "Cass Ole". Muzica a fost compusa de Carmine Coppola, tatal producătorului hollywoodian Francis Ford Coppola, care a fost producator executiv al filmului.

În 2002, "The Black Stallion" a fost selectat pentru păstrarea în "Registrul National de Film de la Biblioteca Congresului"(SUA), fiind considerat un film cultural, istoric si semnificativ.

Niciun comentariu: