vineri, 30 decembrie 2011

The Horses' Christmas Tree



Let's give them a rousing Christmas,
The horses, I mean, this year;
Let the big tree in the public square
Be weighted with Yuletide cheer.

Send word to the drivers of Boston
That the date be not forgot;
Bid each bring his beast to the Christmas feast
In the same old well-known spot.


A tree for the work-worn horses,
Tired horses that plod the street;
Who earn their way with no other pay
Than a bed and a bite to eat.

O, give them a royal welcome
To a banquet of warming food;
Let them eat until they have had their fill
Of the things a horse finds good.

A bigger and better Christmas
For the horses of Boston town;
For the big tree there in the public square
Is a star in the city's crown.

 Maude Wood Henry

joi, 15 decembrie 2011

Show-ul ecvestru de Crăciun, Londra 2011


      Impresionanta sală Olympia din Londra s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare, pentru a celebra frumusețea  sportului nobil, echitația.  
 În perioada 13-19 decembrie are loc show-ul ecvestru de Crăciun, găzduit anual de capitala britanică în preajmă sărbătorilor de iarnă. La acest eveniment participă cei mai importanți sportivi, artiști și iubitori ai calului din întreaga lume. Este un spectacol deosebit care întrunește probe ecvestre din toate disciplinele și care focalizează întreaga atenție a iubitorilor acestui animal legendar.
 Spectacolul a început aseară cu proba freestyle la dresaj,  câștigată de englezoaica Laura Bechtolsheimer cu calul Mistral Hojris. Proba a fost dominată de englezi, toți clasându-se pe primele poziții ale clasamentului.

Poate sunt nostalgică dar nu pot să nu remarc absența lui Moorland Tortillas, a geniului lui Edward Gal, a faptului că a lipsit explozia și spectacolul  oferite de acest cuplu celebru în evoluțiile lor din trecut.
 Odată cu desființarea acestui cuplu, de pe cerul dresajul mondial au dispărut cele mai strălucitoare stele.

 Site-ul principal al evenimentului ne prezintă programul competiției și noutăți de la acest eveniment.

 Show-ul ecvestru de Crăciun de la Londra reprezintă un spectacol la care orice iubitor al cailor ar trebui să facă tot posibilul să ajungă măcar o data.

Evenimentul este transmis de Eurosport si FEI TV.

luni, 28 noiembrie 2011

Campionatul mondial de handbal feminin, Brazilia 2011

Campionatul mondial de handbal feminin va avea loc in acest an in Brazilia, in perioada  03-18 decembrie 2011.
Reprezentativa României va fi prezentă la aceasă ediţie in  formula: Talida Tolnai, Tereza Pâslaru, Denisa Dedu (portari), Valentina Ardean-Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Carmen Cartaş, Daniela Băbeanu, Eliza Buceschi, Adina Fiera, Mihaela Tivadar, Aurelia Brădeanu, Oana Chirilă, Carmen Amariei, Cristina Vărzaru, Adriana Nechita, Ramona Farcău.


Romania va evolua in grupa C, la Sao Paolo, alături de reprezentativele Franţei, Braziliei, Tunisiei, Cubei şi Japoniei.

Programul meciurilor României în grupa C este următorul:

România-Tunisia ( 3 decembrie);

România-Cuba ( 5 decembrie);

România-Japonia ( 6 decembrie);

România-Brazilia ( 8 decembrie);

România-Franţa ( 9 decembrie).

Cele mai importante adversare ale fetelor noastre se anunta a fi braziliencele si frantuzoaicele, insa tricolore isi doresc un rezultat cat mai bun in tara aurului verde.

România este la cea de-a XX-a participare la Campionatul Mondial de handbal feminin, ocupând locul 7 in clasamentul pe medalii cu 1 medalie de aur (1962), 2 de argint (1973 si 2005) şi 1 de bronz (2010).
Mult succes pentru echipa de handbal feminin a României!

luni, 14 noiembrie 2011

Praia a Mare (IV - partea a doua)


II. 2       OBIECTIVE TURISTICE ANTROPICE

II. 2. 1   “ SANTUARIO MADONNA DELLA GROTTA”


 Prima grotă - se află la intrare, având formă dreptunghiulara şi o suprafaţa de 291,79 de metri pătraţi. În partea dreaptă se observă o rocă mare, pe care conform legendei, în anul 1326 a fost plasată statuia Maicii Domnului cu Pruncul. În partea stânga este o cameră realizată în anul 1992, cu ajutorul credincioşilor, în care este reprezentată artistic naşterea Domnului.

A două grotă -  După 40 de trepte se ajunge la cea de-a două grotă, cea mai mare ca suprafaţă dintre cele trei, 1.478,96 şi 15 m înălţime. Podeaua acesteia este aproape tot timpul umedă, datorită apei care picură din tavan deşi în mijlocul peşterii este un bazin care acumulează o parte din această apa. 
În partea dreaptă se găseşte o cristelniţă cu apa sfinţită, cu sistem circular, construită probabil atunci când intratea în sanctuar se poziţiona între prima şi cea de-a două peşteră. De asemenea, în partea dreaptă se pot vedea mărturii ale înmormântărilor care aveau loc aici, până la începutul sec. al XIX-lea.  

 Tot în partea dreaptă se află o capela construită de ierarhul Tiberio Casentino în sec. al XVI-a, pe altarul căreia se află o minunată statuie din marmură albă a Maicii Domnului cu Pruncul.
  În partea stânga se observă o arie arheologica, protejată, realizată de Institutul de Paleontologie Umană  a Universităţii din Roma, în două faze: 1957-1970 şi 2001 până în prezent.

A treia grotă -  se urcă scările aflate în dreapta celei de-a doua grote şi astfel se ajunge la cea de-a treia, denumită şi Grota-Capelă, cu o sprafata de 224 mp şi o înălţime de 11 m. În partea stânga a peşterii se află o nişă în care este plasată statuia Maicii Domnului cu Pruncul. Altarul de aici a fost realizat în anul 1980 de către preotul Nicola Moliterni, cu ajutorul credincioşilor. Papa Pius al X-lea a sfinţit acest altar, făcându-l să fie privilegiat în fiecare zi, în eternitate. În anul 1925, binefăcătorul Raffaele Perrone a donat Capelei cristale decorative care se găsesc astăzi în două mari vitrine plasate în jurul statuiei sfinte. 

 Peştera-Capelă este iluminată natural datorită unei deschizături care se află situată în spatele altarului mare. În anumite ore ale după-amiezii fasciculele de lumină ale soarelui pătrund în interior şi, împreună cu lumina aurie aprinsă pe tavanele capelei, produc un efect de o frumuseţe rară.

Cea de-a doua peşteră are o ieşire naturală spectaculoasă, aşa numitul “look-out”, care oferă o vedere panoramică a plajei, a Insulei Dino şi a Golfului Policastro. În zona adiacentă se află un complex care cuprinde: turnul-clopotniţa, o clădire de un etaj şi casa preotului.

 Turnul-clopotniţă a fost construit la sfârşitul secolului al XVIII-lea, înaintea celorlalte clădiri. Una din cele patru laturi ale sale este formată din peretele stâncos pe care se rezeama.
Clopotele au o puternică valoare istorică, nu doar pentru sanctuar cât pentru întreagă comunitate. Cel mai vechi clopot, localizat în partea de nord a turnului, este datat din anul 1789 (“Anno Domini 1789”). Acest clopot a fost amplasat iniţial la intrarea în sanctuar şi mutat ulterior în turnul-clopotniţa.

Un alt clopot, atribuit navei “Umballa”, scufundată de un submarin austriac în anul 1917, în apropiere de Insula Dino, este amplasat pe latură sudică a turnului. 

luni, 7 noiembrie 2011

vineri, 28 octombrie 2011

Finala Campionatului Național de Dresaj, in acest week-end



 Dacă v-ați hotărât să va petreceți week-end-ul  în București, va recomand un eveniment ecvestru care va încânta prin eleganță, virtuozitate și talent.
Este vorba de Finala Campionatului Național de Dresaj, care va avea loc la Clubul de Echitație Agrointernational (Strada Horia, Cloșca și Crișan, nr. 1 - Șoseaua de Centură, în apropierea Podului Otopeni DN1).
Evenimentul, la care și-au anunțat participarea peste 30 de concurenți, se desfășoară în perioada 29-30 octombrie și face parte din calendarul competițional național.
 Așadar, se anunța un sfârșit de săptămâna dedicat echitației dar și familiarizării publicului larg cu acest nobil sport.



luni, 17 octombrie 2011

Fiicele lui D'Artagnan


Victorie de senzatie aseară pentru echipa feminină de spadă a Romaniei care a câstigat titlul mondial, dupa o finala spectaculoasă in fata Chinei.
 Anca Măroiu, Loredana Iordăchioiu Dinu, Simona Alexandru şi Ana-Maria Brânză au reusit sa-si pastreze titlul de campioane mondiale dupa ce au invins puternica echipa a Chinei cu scorul de 27-26.
Victoria in finala mondiala este dublată de performanta obtinerii calificarii directe la Jocurile Olimpice de la Londra, de anul viitor.
Avand in vedere probleme tehnice aparute pe parcursul finalei dar si faptul că Simona si Ana-Maria au concurat accidentate, fac acest rezultat si mai important si demn de toate aprecierile.
Felicitări fetelor!

marți, 11 octombrie 2011

Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică, Tokyo 2011



 Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică se află în desfășurare în capitala Japoniei, Tokyo, de astăzi începând și transmisiile tv de la acest eveniment.
 Gimnastele și gimnastii români au avut evoluții bune până acum, calificându-se atât în finalele pe echipe cât și în numeroase finale individuale. De asemenea, atât echipa feminină cât și cea masculină s-au calificat direct la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Londra, realizandu-si astfel principalele obiective.

Astăzi și mâine vor avea loc finalele pe echipe, cu începere de la orele 13.00 respectiv 12.00, astăzi finala feminină și mâine cea masculină.
 Joi și vineri se desfășoară finalele individuale unde România va fi reprezentată de Raluca Haidu, Ana Porgras, Marian Dragulescu și Flavius Koczi.
 În week-end, Campionatul Mondial de Gimnastică programează finalele pe aparate cu Cataƒlina Ponor și Amelia Racea la barna, Diana Bulimar la sol, Marian Draƒgulescu și Flavius Koczi la sol și sărituri și Marius Berbecar la paralele.

miercuri, 14 septembrie 2011

Revenirea unei campioane, Cătălina Ponor

Nu pot să mă declar decât încântată de revenirea gimnastei mele favorite, dintre cele pe care le-am urmărit în ultimii ani şi să-i doresc o continuare a carierei la fel de deosebită.
  Eleganţa, graţia, talentul şi ambiţia au făcut din Cătălina Ponor o gimnastă care a scris pagini de aur în istoria gimnasticii mondiale.
 O gimnastă care atrage prin ţinută, stil şi forţă, Cătălina mi s-a părut întotdeauna genul de om care luminează spaţiul din jurul ei şi atrage toată atenţia.
 Dezinvoltura, încrederea în sine şi siguranţa cu care îşi executa exerciţiile au făcut din Cătălina Ponor una dintre cele mai iubite gimnaste atât de public, cât şi de arbitri.


Cele mai importante medalii ale Cătălinei Ponor:

- 2003:  C.M. de la Anaheim, vicecampioană mondială, echipe, bârnă şi sol;
- 2004: C.E. de la Amsterdam, triplă campioană europeană: echipe, bârnă şi sol;
- 2004: Jocurile Olimpice de la Atena, triplă campioană olimpică, echipe, bârnă şi sol;
- 2005: C.E. de la Debrecen, campioană europeană la bârnă;
            C.M.de la Melbourne,  bronz la bârnă;
- 2006: C.E. de la Volos, vicecampioană   europeană cu echipa Romaniei, echipe, campioană europeană la bârnă, medalie de bronz la sol;
- 2007: C.M. de la Stuttgart, medalie de bronz la echipe.

 Cu un bagaj de cunoştinţe, rezultate şi experienţă în spate, Cătălina Ponor porneşte la un nou drum acum, unul care sunt sigură că va fi încununat de succes dacă sănătatea i-o va permite.
 Mult succes, Cătălina!

  J.O. de la Atena, Cătălina Ponor - campioană olimpică la bârnă:



J.O. de la Atena, Cătălina Ponor, campioană olimpică la sol (muzica: Despina Vandi "Gia"):

joi, 8 septembrie 2011

Praia a Mare (IV - prima parte)


II. 2       OBIECTIVE TURISTICE ANTROPICE

II. 2. 1   “ SANTUARIO MADONNA DELLA GROTTA”

 
“Santuario Madonna della Grotta" sau “Altarul Maicii Domnului din pesteră” reprezintă un alt obiectiv turistic impresionant al Praiei care atrage de decenii credincioşi sau iubitori de artă şi cultură, din toate colţurile Europei. Sanctuarul este o "oază de linişte" care îmbie la rugăciune, meditaţie şi contemplare, oferind clipe care rămân în memoria celor care ajung şi se roagă aici. 
Aşezământul este situat într-o grotă cu trei compartimente, la aproximativ 90 de metri deasupra nivelului mării, loc de unde se poate vedea întreg Golful Policastro si localitatea Praia a Mare.
Conform descoperirilor arheologice din anii 1960, realizate de Institutul Italian de Paleontologie Umană, Universitatea din Roma, peştera a fost locuită încă din Paleolitic iar din secolul al XVI-lea a devenit lăcaş de cult.
Astfel, a devenit un punct de referinţă pentru localnici, nu numai din punct de vedere religios, ci şi social şi istoric, dând naştere unui nou oraş.      
 Legenda, transcrisă pentru prima data de teologul P. Ludovico Marafioti în “Sacra Iconologia della Madonna per li Regni di Napoli e Sicilia…” afirmă că, în august 1326, o navă cu echipaj turc şi căpitan de origine catolică, venind de la Dubrovnik, a oprit pe plajă datorită vremii potrivnice. După încercări inutile de a relua navigarea, marinarii, descoperind o statuie a Maicii Domnului în cabina căpitanului, atribuite acesteia cauza problemei lor şi îl ameninţă pe căpitan că vor să o arunce în mare. Căpitanul, văzând că în apropierea ţărmului se găsesc mai multe peşteri, se hotărăşte să lase statuia în una dintre acestea, cu gândul de a o proteja până se va întoarce să o recupereze. Statuia este însă descoperită câteva zile mai târziu de un cioban şi dusă în Biserica din Aieta. A două zi, statuia dispare şi este regăsită pe locul în care o lăsase căpitanul.


Localnicii hotărăsc să ridice un altar în acea grotă şi să se roage în fiecare zi acolo. 15 august, ziua în care statuia a fost găsită a fost declarată zi de sărbătoare, sărbătoare care are loc şi în zilele noastre, prin scoaterea statuii din peşteră şi plimbarea ei prin localitate şi pe mare, însoţită de o întreagă atmosferă de bucurie spirituală.


Pentru a vizita “Santuario Madonna della Grotta",  se porneşte din centrul localităţii Praia a Mare, se urmează strada Maiorana, apoi, după ce se trece pe sub calea ferată, se zăreşte sanctuarul, până la care se ajunge pe o stradă pavată cu pietre de pe plaja locală.             

Pentru a încuraja reflecţia şi meditaţia, în anul 1995, artista locală Vittoria Galloro a realizat "Via Crucis", 14 lucrări artistice din mozaic care reflectă imagini sfinte, fiecare dintre ele dorindu-se a fi un loc în care credinciosul să se oprească şi să se roage. Lucrările sunt realizate din mici cremene de pe plaja din Praia a Mare. 

După 53 de trepte se ajunge la intrare. Suprafaţa interioară a sanctuarului  este de 1.994,75 mp. Minunata peşteră este formată din trei grote poziţionate pe nivele diferite, fiecare dintre ele având câte o deschidere naturală mare care permite pătrunderea aerului proaspăt, a luminii şi a soarelui de după-amiază.

miercuri, 7 septembrie 2011

marți, 16 august 2011

Dacă...

Leapşa preluată  de la CharmBracelet, pe care o transmit mai departe tuturor celor care vor să o posteze, la rândul lor, pe blog.

 Dacă eram o lună, aș fi fost iunie.
 

Dacă eram o zi a săptămânii, aș fi fost vineri.

Dacă eram o parte a zilei, aș fi fost răsăritul.


Dacă eram un animal marin, aș fi fost delfin.


Dacă eram o direcție, aș fi fost inainte.


Dacă eram o personalitate istorică, aș fi trăit în sec. al XVIII-lea.


Dacă eram o planetă, aș fi fost Terra.


Dacă eram un lichid, aș fi fost o lacrimă de fericire.

 

Dacă eram o piatră, aș fi fost ametist albastru.

 
Dacă eram o pasăre, aș fi fost o turturică.

 
Dacă eram o plantă, aș fi fost floare de colt.


Dacă eram un tip de vreme, aș fi fost senin.


Dacă eram un instrument muzical, aș fi fost pian.


Dacă eram o emoție, aș fi fost incântare.


Dacă eram un sunet, aș fi fost o adiere.


Dacă eram un element, aș fi fost apă.


Dacă eram un cântec, aș fi fost unul irlandez.


Dacă eram un film, aș fi fost captivant.


Dacă eram o carte, aș fi fost Mândrie și prejudecată. 


Dacă eram un personaj de ficțiune, aș fi fost Robin Hood.


Dacă eram un fel de mâncare, aș fi fost mâncare chinezeasca.


Dacă eram un gust, aș fi fost dulce-acrisor.


Dacă eram o aromă, aș fi fost vanilie.
 
Dacă eram o culoare, aș fi fost bleu ciel.


Dacă eram un cuvânt, aș fi fost aquamarine.


Dacă eram o expresie a feței, aș fi fost surâs.


Dacă eram o materie de școală, aș fi fost geografie.


 Dacă eram un personaj din desene animate, aș fi fost Heidi.


Dacă eram o formă, aș fi fost un cerc din lan.


Dacă eram un număr, aș fi fost 9.

Dacă eram o mașina, aș fi fost Sally Carrera.


Dacă eram o haină, aș fi fost o rochită  cu volănase.

joi, 14 iulie 2011

duminică, 3 iulie 2011

Praia a Mare (III)


 II. 1. 3  PARCUL NAŢIONAL POLLINO
     
Înfiinţat în anul 1993, din necesitatea de a proteja un peisaj şi un mediu natural de primă importantă, Parcul Naţional Pollino este situat în regiunile Calabria şi Basilicata, în provinciile Cosenza, Matera şi Potenza, fiind, cu cele 192,000 de hectare ale sale, cel mai mare parc natural din Italia. Denumirea ii este dată de la numele celui mai inalt masiv din acest parc.
Teritoriul parcului natural include 56 de localităţi, 32 din Calabria şi 24 din Basilicata, printre care se număra şi Praia  a Mare.
Parcul Naţional Pollino se caracterizează printr-un cadru natural diversificat,  compus din munţi, păduri, pârâuri şi râuri, precum şi dintr-o floră şi faună unice, care se lasă admirate de privirile turiştilor veniţi pentru a vedea splendorile naturii în stare pură.
  Cadrul natural al parcului este mediul propice dezvoltarii speciilor de fagi, brazi, pini, orhidee sălbatică dar si al animalelor ca vulturul, cerbul sau lupul.
Partea antropizată a parcului prezintă o comunitate aparte, cu tradiţii, limbă, cântece şi dansuri păstrate intacte din cele mai vechi timpuri, cu activităţi agricole, de păstorit, de prelucrare a pământului şi a produselor locale din plante, lapte, carne.
Aşadar, pe lângă frumuseţile natuale, Parcul Naţional Pollino prezintă şi obiective istorice, arheologice şi de artă deosebite.
            Excursiile în cadrul parcului se pot face cu un ghid autorizat, cu plecare dimineaţa şi întoarcere seara, existând, de asemenea, varianta vizitării parcului pe parcursul mai multor zile. Cei care doresc să viziteze parcul neînsoţiţi de ghizi  trebuie să deţină o hartă cu itinerariul prestabilit, îmbrăcăminte şi echipament adecvat precum şi informaţii cu privire la condiţiile meteorologice din perioada respectivă. În caz de pericol, se raportează  la birourile de situaţii de urgenţă.
Se recomandă deţinerea unui binoclu şi a unui apărat de fotografiat, peisajele fiind splendide, de o frumuseţe extraordinară. 

marți, 7 iunie 2011

Favorita mea din finala Eurovision 2011

  Bosnia şi Herţegovina a avut ca reprezentant la finala Eurovision 2011 pe cel mai bun compozitor al acestei ţări, Dino Merlin, care a şi interpretat piesa "Love In Rewind". Dino nu este la prima sa experienţă Eurovision, acesta fiind prezent şi la ediţia din 1999 când, în duet cu Beatrice, a ocupat locul 7 în finală.
De asemenea, este important de ştiut că Dino Merlin este compozitorul primului imn naţional al Bosniei şi Herţegovinei.

miercuri, 1 iunie 2011

Rusine Magic FM!

Am privit detaşat gluma de concurs realizată de un radio pe care până de curând îl respectam. Până astăzi, când credeam că această acţiune penibilă se încheie.
Am intrat zilnic pe site-ul lor şi am văzut exact cum s-a desfăşurat acest aşa zis concurs. Cum apăreau sute şi mii de voturi peste noapte pentru fotografii care erau net inferioare altora care se aflau lângă şi care nu primeau decât câteva voturi. De fapt aceasta era realitatea, concursul nu a fost foarte apreciat şi nu avea cum să se voteze cu mii de voturi în câteva ore. Participanţii se enervau şi trimiteau mesaje după mesaje dar organizatorii au dormit confortabil timp de 3 luni, fara a lua măsuri,  întreţinând scandalul, că doar acesta face trafic la noi, nu? 
Am zis că nu merită efortul de a le scrie ceva, pentru că am văzut ce calitate are acest concurs şi oamenii din spatele lui. Ambiţia mea a fost ca fotografia să rămână pe prima pagină, între cele mai apreciate, lucru care s-a întâmplat 99% din timp, datorită aprecierii vizitatorilor site-ului dar mai ales prietenilor. Am zis că dacă tot am intrat în horă, să joc până la capăt şi să o fac frumos.
Dacă concursul s-ar fi încheiat astăzi eu aş fi sost mulţumită, mi-am atins "obiectivul".
Surpriză însă, organizatorii s-au trezit brusc şi au aruncat la gunoi fotografii frumoase şi apreciate de mii de vizitatori timp de aproape trei luni de zile şi au adus ei, de nicăieri, fotografii care nu au apărut niciodată printre cele mai apreciate, unele având probabil câteva voturi.
Acum, dragi organizatori, va întrebăm noi, este normal să nu ţineţi cont de opiniile unor oameni care au intrat 3 luni pe site-ul vostru, v-au făcut trafic, după care sunteţi atât de ahtiaţi, şi au votat zilnic unele dintre fotografii? Veniţi voi, care aţi dormit pe toată durată concursului mediocru organizat, nefăcând nimic în sensul de a-l salva şi alegeţi fotografii care poate unele merită, altele nu, să fie apreciate? Unul sau doi oameni decid în pofida a câteva mii?
Ce glumă proastă mai este şi asta?
Credeţi-mă, în concurs au fost fotografii absolut minunate dar care s-au pierdut pe paginile inferioare pentru că voi făceaţi orice altceva decât să va ocupaţi de acest concurs şi de desfăşurarea corectă a acestuia. Astăzi cred că v-aţi uitat în mare fugă pe câteva pagini şi aţi ales la întâmplare aceste 17 fotografii. Doar nu era să faceţi imensa greşeală de a aloca prea mult din preţiosul vostru timp acestei acţiuni.
Aţi pierdut cu siguranta mulţi ascultători fideli dar mă  indoiesc ca cei care s-au "ocupat" de acest concurs sunt interesaţi de acest aspect.

vineri, 27 mai 2011

Cerem judecarea tuturor celor implicaţi în masacrul cailor din pădurea Letea

 "Sunt convinsă că masacrul cailor din pădurea Letea a pus pe jar toţi iubitorii de animale şi sunt şi mai convinsă că există oameni care şi-ar dori să-i vadă în închisoare pe cei care nu s-au limitat doar la sechestrarea lor ci i-au torturat pur şi simplu. Sunt una dintre acele persoane care cere judecarea tuturor celor implicaţi în acest caz. Apelez la toate acele persoane care mai au încă respect pentru natură, la cei care încă mai au bun simţ, la cei care, ca şi mine, şi-ar dori să vadă că se face dreptate într-o ţara care se doreşte a fi civilizată. Nu ne costă nimic să încercam, şi să sperăm că se va rezolvă ceva în acest sens. Semnaţi va rog pentru judecarea bestiilor şi a celor care au abuzat de putere şi au făcut posibile aceste orori. Va mulţumesc! "

Hangu Vanina

http://www.petitieonline.ro/petitie-p45728053.html

Transylvania International Horse Show

"Transylvania Internaţional Horse Show", care a avut loc week-end-ul trecut la Prod, în apropierea Sighisoarei, a fost un eveniment reuşit, organizat de oameni pasionaţi şi competenţi, într-un cadru cu adevărat spectaculos. Cross Country Farm a fost gazdă perfectă pentru cel mai important eveniment ecvestru organizat până acum în România.
  Atmosfera relaxantă şi amicală, gazdele minunate, caii superbi şi concurenţii deosebiţi care au onorat acest eveniment au dus la o reuşită care se doreşte a fi repetată în fiecare an.
 Încerc să-i introduc în atmosfera minunată din acest week-end de la Prod pe cei care nu au reuşit să ajungă, prin câteva imagini de la eveniment: