joi, 30 septembrie 2010

Poezie în mişcare, Jocurile Mondiale Ecvestre

În perioada 25 septembrie - 10 octombrie 2010, în Lexington, Kentucky, are loc un eveniment ecvestru de mare amploare care va angrena elita mondială a acestui minunat şi nobil sport.
Jocurile Mondiale Ecvestre, ca şi Jocurile Olimpice, au loc o data la patru ani şi reprezintă campionatele mondiale pentru opt discipline ecvestre: dresaj, anduranţă, voltij, sărituri peste obsstacole, concurs complet, atelaje, reining şi paradresaj.
Acesta va fi cel mai mare eveniment ecvestru desfăşurat vreodată în Statele Unite, fiind prima ediţie organizată în afară Europei. Caii au fost transportaţi în SUA cu avioane speciale, în condiţii de cinci stele, meritate, având în vedere că valoarea unui astfel de cal poate ajunge până la 25-26 mil. euro.
Aşadar, cei interesaţi, iubitorii acestui sport sau ai sportului în general, sunt invitaţi să asiste la acest recital ecvestru deosebit.

În imaginile de mai jos sunt câstigătorii medaliiei de aur la dresaj, olandezul Edward Gal cu al sau Moorlands Totilas, un armăsar de doar 10 ani care domină competiţiile mondiale şi europene, doborând record după record, la doar doi ani de la debut. De curând a fost refuzată oferta de 26 mil de euro, lansată pentru acest superb exemplar.Competitia este transmisa de Eurosport

3 comentarii:

sinziana spunea...

Wow! Este prima oara ca sunt cu adevarat impresionata de un program de dresaj! Superb!

Flavia spunea...

Intr-adevar, este minunat. Atat de multa gratie, siguranta si placere de a fi adulat. Asta imi isnpira acest superb cal.

Flavia spunea...

Acesti doi sportivi reprezinta o echipa fantastica. Nu sunt antrenor, dar nu vad ce reprosuri s-ar putea aduce unei asemenea prestatii.