miercuri, 24 februarie 2010

Iubeste romaneste

Sa ne redescoperim valorile, sa traim, sa simtim si sa iubim romaneste. Sa ne indreptam atentia catre traditiile si obiceiurile acestui popor, unele dintre cele mai vechi si mai frumoase din aceasta parte a lumii.
Sa nu uitam ca suntem romani si ca, daca dorim sa fim respectati trebuie sa invatam sa ne iubim si sa ne respectam intre noi. Trebuie sa avem puterea de a privi dincolo de aparente, aparente nascute dintr-o realitate cotidiana din ce in ce mai tumultoasa si mai dura. Priviti in jur si descoperiti motive de sarbatoare sau cel putin motive pentru un zambet. Ele sunt acolo si asteapta sa fie traite.
Ar trebui sa nu substituim unul dintre cel mai vechi si frumos obicei romanesc cu o alta sarbatoare importata de peste ocean si care nu ne reprezinta cultura. Iubiti in dulcele stil romanesc, iubiti cu puritate si pasiune. Iubiti de Dragobete, iubiti in fiecare zi.
Daruiti macar un zambet in fiecare zi. Are o intensa putere tamaduitoare atat asupra celui caruia l-ati adresat cat mai ales asupra sufletului vostru.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Din pacate Dragobetele, desi e o sarbatoare straveche, a cam fost scos de la naftalina cand am inceput sa auzim de Valentines, pe principiul "Avem si noi, si-i mai cu mot!" An de an, se fac comparatii, care e mai profitabil, care e mai colorat, mai...potentat.. Oricum, e bine pentru generatiile viitoare sa stie ca Dragobetele saruta fetele si ca trebuie sa iubim romaneste! Te saluta un suporter al Rapidului, am pus linkul blogului tau la mine in blogroll! Iubire si HAI RAPID!

19V23
http://pentrurapid.wordpress.com/

Alexandra spunea...

"Trebuie sa iubim romaneste"? Nu! Trebuie sa iubim. Atat.

Anonim spunea...

Buna ziua, Ajutati-ne sa salvam viata lui Sorin Gologan, un copil de numai 14 ani, maturizat inainte de vreme. Acest copil sufera de NEUROBLASTOM TORACIC, o forma rara de cancer, foarte grava, care evolueaza foarte rapid si ii ataca pe zi ce trece corpul si mintea. http://www.soringologan.info "Orice efort conteaza, oricat de mic". Sorin va multumeste!!!