marți, 1 septembrie 2009

Rio-Antirrio sau podul Zeilor Olimpici

Poate că mulţi din cei care au vizitat Grecia au avut plăcerea să vadă şi să folosească acest impozant pod, care aminteşte parcă de grandoarea construcţiilor antice care existau pe aceste meleaguri.
Podul Rio-Antirrio sau Podul Charilaos Trikoupis, denumire data după prim ministrul din secolul 19 care a sugerat pentru prima oară idea construirii unui pod între Rio şi Antirrio, este cel mai mare pod pe apă din Europa şi unul dintre cele mai mari din întreaga lume. El uneşte suburbia estică a Patrasului, Rio, şi oraşul Antirrio, reprezentând cea mai facilă cale de comunicaţie între Peloponez şi partea continentală a Greciei.
Cu o lungime de peste 2,8 km şi lăţime de 28 m, podul are două benzi de circulaţie pe sens, o bandă de urgenţă şi o pasarelă pietonală. A fost inaugurat pe 7 august 2004, cu o săptămâna înaintea startului Olimpiadei de Vara care a avut loc la Atena, primii oameni care au călcat pe pod fiind purtătorii flăcării olimpice.

Câteva fotografii care surprind acest pod în toată splendoarea sa:

5 comentarii:

Lexa Verzes spunea...

Sunt impresionanta de arhitectura podului. Oare la noi de ce nu se pot realiza astfel de lucrari? In Romania, toate podurile sunt ruginite sau din beton armat cenusiu, nerafinat... oribile!

Chiar nu avem arhitecti, nu avem ingineri?!

Alex Mazilu spunea...

imi plac...

Flavia spunea...

Bineinteles ca avem arhitecti si ingineri. Cei care au mai ramas in tara, cel putin. Nu aceasta este problema. Nu vreau sa mai vorbesc iar de sistemul din aceasta tara, pentru ca ma enervez. Si asa, incepe sa se umple paharul.
Grecii au alta mentalitate, gandesc pe termen lung si pentru tara, nu pentru individ.

victor spunea...

Frumos aici...daur e vreau in bucuresti...:(

Anonim spunea...

misto ia stau chiar aici in grecia
noapte e super