miercuri, 9 septembrie 2009

Din Bucureştiul de altădată...

Cu prilejul împlinirii a 550 de ani de atestare documentară a Bucureştiului, în perioada 12 - 20 septembrie (Zilele Bucurestiului 2009), Muzeul Naţional Cotroceni va organiza o serie de evenimente culturale reunite sub genericul „Din Bucureştiul de altădată... muzică, teatru, imagini, costume...“.
De-a lungul a şapte zile, publicul bucureştean şi nu numai este invitat în grădina Palatului Cotroceni, pentru a urmări un program divers compus din concerte, expoziţii în aer liber, spectacole de teatru, personaje în costume de epocă.

Programul evenimetelor:

Sâmbătă, 12 septembrie, orele 19.30
Concert „Invitaţie la vals“, susţinut de Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian“.
Biletele se găsesc la casa de bilete a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian“.

Duminică, 13 septembrie, orele 12.00
„Rendez-vous la Cotroceni“ - muzica şi atmosfera Bucureştiului de altădată cu Silviu Biriş, actor al Teatrului Naţional „Ion Luca Caragiale“ şi invitaţii săi.

Miercuri, 16 septembrie, orele 19.00
Concert de chitară clasică şi flaut, susţinut de Ion Bogdan Ştefănescu şi Costin Soare.

Joi, 17 septembrie, orele 19.00
Recital pian - voce Paula Seling.
Prezintă actorul Tiberiu Păun.

Vineri, 18 septembrie, orele 19.00
Recital pian - voce Liana Lungu.

Sâmbătă, 19 septembrie - Ziua Europeană a Patrimoniului:

Orele 11.00 - 18.00: „Început de veac la Cotroceni“, expoziţie cu vânzare în grădina palatului, realizată în parteneriat cu Asociaţia „Ospeţia din România“, Arhiva şi biblioteca „Ion C. Rogojanu“, Muzeul Naţional Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida“, Muzeul Naţional Filatelic, ARCUB - Primăria Municipiului Bucureşti, Elite Art Club UNESCO, Clubul Vehiculelor de Epocă.
Expoziţia reconstituie atmosfera de început de secol în Bucureşti şi la Palatul Cotroceni, până la izbucnirea primului război mondial (1900 - 1914). Vor putea fi admirate automobile de epocă (Olds Patent - 1888, Ford - 1912), velociped 1900, aparate de fotografiat de epocă, imagini reprezentând Palatul Cotroceni, familia regală şi princiară, monumente şi clădiri din Bucureşti, machete de emisiuni filatelice reprezentând de asemenea monumente şi clădiri din capitală.
Atmosfera de epocă va fi completată de cărţi poştale cu familia regală, cărţi şi albume de călătorie, cărţi purtând semnături ale unor personalităţi române şi străine, cărţi vechi de bucate, meniuri, partituri muzicale, obiecte de artă decorativă, picturi, gravuri, piese de mobilier de mici dimensiuni, obiecte meşteşugăreşti, costume populare aduse de anticari, dar şi de personaje în costume de epocă.

Orele 15.00 - 16.00: Spectacol de teatru „D’ale lui Nenea Iancu“, susţinut de trupa As (studenţi de la Facultatea de Teatru Bucureşti).

Orele 19.00: „Bonsoir Mon Cher“ - spectacol de teatru cu Silviu Biriş şi invitaţii săi.
Recital de operă susţinut de Theodor Ilincăi - tenor, Tina Munteanu - soprană, Mihaela Vîlcea - pian.

Duminică, 20 septembrie - 550 de ani de atestare documentară a oraşului Bucureşti (20 septembrie 1459).

Orele 11.00 - 18.00: „Început de veac la Cotroceni“, expoziţie cu vânzare în grădina palatului.

Orele 11.30 - 13.00: Reconstituirea schimbării gărzii la Palatul Cotroceni, moment susţinut de Regimentul 6 Dorobanţi „Mihai Viteazul“, coordonat de dr. Adrian Silvan Ionescu.

Orele 15.00 - 16.00: Spectacol de teatru „D’ale lui Nenea Iancu“, susţinut de trupa As (studenţi de la Facultatea de Teatru Bucureşti).

Orele 18.30: Recital Florin Niculescu şi invitaţii săi.

Prin organizarea acestor manifestări, Muzeul Naţional Cotroceni doreşte să redea publicului parfumul unor timpuri apuse, a unei lumi gălăgioasă şi colorată în soarele de acum un veac, dintr-un oraş cu o poveste fără sfârşit - Bucureşti.

Biletele pentru aceste manifestări se pot cumpăra de la casa de bilete a Muzeului Naţional Cotroceni, zilnic între orele 9.00 - 16.30.

Niciun comentariu: