miercuri, 16 septembrie 2009

Intalnire cu Andreea Raducan

Astazi am avut deosebita placere si onoare de a o cunoaste pe multipla campioana la gimnastica, Andreea Raducan. Cuprinsa de emotiile firesti datorita intalnirii cu un astfel de om, am pornit spre locatia unde Andreea a venit sa vorbeasca cu cei care o apreciaza. De la inceput, Andreea a fost deosebit de naturala, de dezinvolta si joviala, bucuroasa de aceasta intalnire. A dorit de la inceput un dialog si nu un monolog, asa cum s-a si intamplat. Am reusit sa comunicam deschis si direct cu aceasta domnisoara minunata, campioana noastra draga. Naturaletea ei ne-a facut sa uitam faptul ca avem in fata o multipla campioana mondiala si olimpica si ne-a indrumat sa avem o discutie frumoasa, in care am aflat o serie de intamplari din viata Andreei si parerea acesteia despre gimnastica si viata.
Am aflat astfel faptul ca tatal sau a insistat ca ea sa mearga la gimnastica si ca, ceea ce a inceput in joaca, s-a transformat in ceva serios, barladeanca ajungand la doar 12 ani la lotul de junioare de la Onesti. A urmat apoi cooptarea ei in lotul de la Deva si, incepand cu anul 1998 talentul, perseverenta si munca sa au inceput sa-si arate rezultatele reale, materiale, constand in zeci de medalii si lauri de campioana.
Andreea Raducan este o optimista care isi iubeste tara si care crede ca si in Romania se pot realiza multe. Doreste sa antreneze peste cativa ani pentru ca iubeste copiii si gimnastica si pentru ca nu poate sta departe de sportul care a consacrat-o si pe care este mandra ca l-a practicat. Luna viitoare va merge la Londra, la Campionatele Mondiale, tocmai pentru ca ii este dor de atmosfera de concurs si de fostele sale colege din alte tari. Andreea nu traieste din amintiri, este mandra si se considera norocoasa ca a putut realiza ceea ce a realizat. A considerat ca este mai bine sa se retraga atunci cand a simtit ca nu mai poate obtine performantele cu care ne obisnuisera si cu care ea se obisnuise.
In prezent, Andreea este coordonator relatii publice la Fundatia Olimpica Romana si este membru fondator al proiectului "Fundatia Casa Campionilor" initiat de fostii sai antrenori Mariana Bitang si Octavian Belu. De asemenea, comenteaza concursuri de gimnastica pentru Eurosport.
S-a retras in glorie si, la imaginea de sportiva model pe care o aveam in ceea ce o priveste, s-a mai adaugat astazi simpatia pentru omul Andreea. Un om frumos, modest, natural si inteligent.
Asa cum si tu ne-ai urat succes tuturor, in viata si in activitatile pe care le intreprindem, si noi iti dorim tie, Andreea, o viata frumoasa, plina de succese!


Andreea Raducan a avut o cariera minunata, pe masura talentului si a perseverentei sale:

3 comentarii:

Cris spunea...

Felicitari!! Ma bucur ca ai avut o astfel de ocazie, poate chiar unica in viata.Poate mai postezi si alte fotografii de la intalnire :)

Flavia spunea...

Fiind o atmosfera destul de intima, am fost doar 10-12 persoane, nu mi-am permis sa scot aparatul foto si sa incep sa fac poze. Aceasta este facuta de cineva de la Prosport. As fi vrut sa am mai multe..

Iulia spunea...

Foarte frumos articolul, foarte bine scrie. Felicitari!