sâmbătă, 21 august 2010

Zilele Râşnovului

Week-end-ul trecut am fugit de arşiţa pe care ne-o promitea Bucureştiul şi am poposit în deja indragitul meu Râşnov, acolo unde au avut loc "Zilele Oraşului" şi "Festivalul Ecvestru". Tot la acest sfârşit de săptămâna s-a încheiat şi "Festivalul Filmului Istoric" aşa că Rasnovul a fost îmbrăcat în haine de sărbătoare primindu-şi şi onorându-şi oaspeţii.
O serie de acţiuni şi evenimente au ţinut aprins interesul turiştilor, liniştitul şi frumosul Râşnov transformându-se în centrul turismului montan pentru câteva zile.
Festivalul Ecvestru, care m-a interesat în mod deosebit, a început de sâmbătă, cu defilarea prin centrul oraşului a căluşarilor, trăsurilor şi căruţelor rustice trase de cai. La poalele Cetăţii Râşnovului, s-au desfăşurat apoi spectaculoase cascadorii cu cai, demonstraţii de dresaj, sărituri peste obstacole.
Duminică am avut onoarea şi plăcerea de a-l prezenta pe Hermoso 25 sau Freddy cum îl ştim noi, un superb armăsar aparţinând rasei pure spaniole, la concursul de frumuseţe destinat acestor minunate fiinţe. Pensiunea la care merg deseori la Râşnov a participat la acest festival şi cu un atelaj, avându-i în prim plan pe Nero şi adoratul meu Cezar, doi friesieni de toată frumuseţea care mi-au oferit atât de multe clipe de neuitat, purtându-mă în şaua lor prin minunatele împrejurimi ale Râşnovului.
A fost un sfârşit de săptămâna minunat în care am încercat emoţii şi experienţe noi în această zonă care m-a cucerit de ceva timp, unde revin mereu cu o deosebită plăcere.
Sper să fi avut şi voi un week-end la fel de plăcut!

2 comentarii:

Documentare spunea...

Foarte placut si in acelasi timp interesant acest blog, imi place la nebunie.

Flavia spunea...

Multumesc