sâmbătă, 28 august 2010

Misterioşii munţi Sanqingshan

China posedă un cadru natural fabulos, desprins parcă din altă lume, lucru care a făcut din această ţara una dintre cele mai apreciate destinaţii turistice din lume.
Munţii Sanqingshan reprezintă unul dintre nestematele acestui tărâm enigmatic şi fermecător, care este China. Munţii fac parte dintr-un parc naţional cu suprafaţa de 23.000 de hectare care reprezintă cel de-al 7-lea monument natural din China inclus în patrimoniul UNESCO. O adevărată capodoperă a naturii, munţii Sanqingshan au un aer mistic, fiind împânziţi cu copaci înalţi, formaţiunile uriaşe de granit, perfect verticale, înălţându-se către nori, la înălţimi uriaşe, asemanându-se cu siluete umane sau animale legendare.
Fascinaţi de peisajele din Munţii Sanqingshan, producătorii mult mediatizatului film Avatar, le-au inclus în această peliculă cinematografică, dând impresia că ar fi imagini de pe altă planetă. De fapt, majoritatea imaginilor din acest film implică peisaje din munţii Sanqingshan.Un comentariu:

Lexa spunea...

Fabulos! Mi-ar placea sa vizitez acele locuri, macar pentru o ora. Cred ca sentimentul de a te afla intr-o cu totul alta lume este de neegalat.