marți, 3 august 2010

Dansând cu zeii

Omul şi calul, o echipă formată cu mii de ani în urmă, o echipă puternică, bazată pe încredere şi respect reciproc care a trecut prin istorie lăsând în urmă realizări spectaculoase, un întreg care este caracterizat de graţie putere şi frumuseţe.
Încerc să exprim în cuvinte această uniune specială şi de neegalat dar văd că nu reuşesc prea mult deoarece cuvintele sunt insuficiente şi nu au tăria necesară să descrie minunea, fiinţa fabuloasă care ne-a oferit onoarea de a fi cu noi în această lume reală, calul.
În vest au loc foarte multe show-uri, demonstraţii ecvestre şi concursuri în care se prezintă numere extraordinare care au în prim plan cai spectaculoşi şi călăreţi cu calităţi deosebite. Sunt evenimente care atrag de fiecare data mii de spectatori, care apreciază şi respectată acest gen de acţiuni.
S-a încercat şi la noi ceva asemănător, dar mă tem că, datorită ignoranţei şi superficialităţii românilor, totul va rămâne în fază recipienta. Merită să încercaţi măcar să priviţi şi în altă direcţie, nu doar la pseudofotbalul servit pe îndelete la noi. Sunt o mulţime de sporturi care ne-au făcut un renume peste hotare, sporturi frumoase şi nobile care au adus atâtea rezultate. Să încercăm să le dăm o şansa şi celor care o merită. Să nu mergem doar să ne vărsăm frustrarea pe stadioane, veniţi să vedeţi sporturi cu adevărat de înaltă clasă.
Veniţi să vedeţi dansul zeilor, încercând echitaţia, sportul nobililor. Acum este accesibil oricărui iubitor de cai, trebuie doar să încercaţi şi o să va îndrăgostiţi iremediabil de aceste fiinţe. Eu nu am văzut până acum să se întâmple altfel.

Niciun comentariu: