luni, 7 decembrie 2009

Campionatul Mondial de Handbal

Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a avut un debut extraordinar la Campionatul Mondial care se desfasoara in aceasta perioada in China. Tricolorele au invins sambata cu 51-17 selectionata statului Chile, printr-un joc superb, unde, desi valoarea adversarelor era net inferioara, nu a trebuit sa ne privam de bucuria vizionarii unui spectacol absolut realizat de elevele lui Radu Voinea.
A urmat meciul de ieri cu Japonia, cu o prima repriza confuza dar revenirea de dupa pauza a romancelor a facut ca scorul final sa fie favorabil acestora, 37-28.
Dupa primele zile ale intrecerii tricolorele au acumulat maximum de puncte si au dat-o pe golgetera actuala a acestui campionat, Ionela Galca Stanca, cu 16 goluri din 19 aruncari (procentaj 84%), dintre care 10 reusite au fost realizate in meciul de debut.
De astazi insa Romania va incepe sa intre cu adevarat in valtoarea acestui Campionat Mondial, echipele rivale fiind de acum unele de inalta clasa, din prima linie a handbalului mondial.
De la ora 15.15, ora Romaniei, fetele noastre vor intalni selectionata Ungariei, care desi s-a deplasat in China fara doua dintre cele mai importante jucatoare ale sale, Gorbicz si Palinger, ramane o forta mondiala in acest sport, meciul anuntandu-se dificil si spectaculos.

Niciun comentariu: