duminică, 13 mai 2012

România recucereşte Europa   Bucurie, mândrie și onoare! Sunt sentimentele care mă domină în aceste clipe pentru că aparțin țării pe care aceste minunate gimnaste o reprezintă cu atât de mult succes.
 Aceste rezultate răsunătoare reprezintă încununarea sacrificiilor, efortului, anilor de antrenamente și devotamentului incredibil  de care dau dovadă minunatele noastre gimnaste, cei mai de seamă ambasadori ai României.
 Atinse și transformate de geniul antrenorilor Bellu și Bitang, gimnastele tricolore au arătat ca o mare, puternică și unită echipă. 
 Experiența și talentul incontestabil al Catalinei Ponor și Sandrei Izabaşa se împletesc cu energia debordantă, setea de performanță și, de asemenea, talentul micuțelor gimnaste Larisa Iordache, Diana Bulimar si Raluca Haidu, care se află la primele concursuri internaționale din carieră.
  România revine în fruntea ierarhiei europene, respectându-și și onorându-și  tradiția școlii sale de gimnastică. Pentru ceea ce au demonstrat gimnastele noastre în aceste zile sunt doar cuvinte de laudă
România revine și uimește întreaga lume prin schimbarea bruscă în bine, de când antrenorii Bellu și Bitang s-au întors la lot. 
 Rezultatele excepționale de la acest Campionat European de gimnastică reprezintă pentru gimnaste imboldul de care au nevoie pentru asaltul final care va avea loc la Jocurile Olimpice de la Londra, din vară. 
 Încrezătoare, încrâncenate și concentrate, gimnastele noastre arată din nou bine în concurs. Zâmbitoare, emotionate și fericite, acestea arată minunat pe podiumul de premiere. Imnul României a răsunat de patru ori, din cinci posibile în arena "Brussels Expo", devenind parcă imnul competiției.Dar iată rezultatele obținute de gimnastele României la acest Campionat European

 Aur continental in concursul pe echipe:  Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Larisa Iordache, Diana Bulimar  și Raluca Haidu (176.288 puncte).   

 Aur la sărituri prin Sandra Izbaşa, cu 14.866 puncte. Campioana europeană en-titre la acest aparat a reușit să-și păstreze medalia obținută anul trecut la Berlin, readucând România în competiția pentru podium la un apărat slab al fetelor noastre în ultimii ani. 

Aur și argint la bârnă, prin Cătălina Ponor sau regina punții suspinelor (15.200 puncte) și Larisa Iordache, cu un debut exploziv în concursurile de senioare  (15.133). 

 Aur și argint la sol prin aceleași Larisa Iordache (15.233) și Cătălina Ponor (14.633 puncte) care și-au inversat  însă locurile. Tânăra Larisa a devenit campioană europeană la sol, cucerind astfel două medalii de aur și una de argint, la primul Campionat European din carieră.  România este din nou frumoasă și strălucitoare. Ne dorim ca și la Londra să fim la fel de bine reprezentați.
 Felicitări și va mulțumesc fetelor! 

Niciun comentariu: