marți, 19 aprilie 2011

Eveniment ecvestru de amploare la Sighişoara

În perioada 20-22 mai, Cross Country Farm, aflată la 16 km de Sighişoara, în localitatea Prod, va găzdui prima ediţie a "Transylvania International Horse Show", un eveniment ecvestru spectaculos cu participare internaţională. La acest Concurs Internaţional Complet, care se anunţa cel mai mare din câte au avut loc până acum în România, îşi anunţă prezenţa sportivi din 15 ţări printre care Marea Britanie, Irlanda, Germania, Norvegia, Italia, Franţa, Olanda, Canada şi Egipt.

Vor fi organizate două competiţii ecvestre:
1. Concurs Internaţional Complet, de categoria 1 stea, în care participanţii se vor întrece la probele de dresaj, obstacole şi cross-country, concurs organizat în colaborare cu Federaţia Ecvestră Romană şi cu Federaţia Ecvestră Internaţională.
2. Cupa Naţiunilor pentru Studenţi (Student Riders Nations Cup), un concurs internaţional universitar, în care cei 45 de concurenţi care şi-au anunţat participarea îşi vor demonstra măiestria în probele de dresaj şi obstacole. Această competiţie este organizată în colaborare cu Association Internaţional des Etudiants Cavaliers.

Prin aceste eveniment se urmăreşte promovarea acestui sport nobil dar şi a Sighisoarei şi împrejurimile acesteia.
Se doreşte a fi un eveniment cultural care, pe lângă competiţia ecvestră mai include workshop-uri de fotografie, plimbări cu baloane cu aer cald, organizarea de trasee cicloturistice, posibilitatea de a vizita bisericile fortificate din regiune, precum cele din Biertan, Viscri, Saschiz, incluse în patrimoniul UNESCO, sau de a vizita rezervaţia naturală de stejari seculari de la Breite.
De asemenea, "Transylvania International Horse Show” este organizat în paralel cu festivalul de artă medievală "Artventure" care se va desfăşura la Sighişoara în aceeaşi perioadă.

Niciun comentariu: