joi, 17 februarie 2011

Obiective turistice din zona Râsnovului


  
Cetatea Râşnov - monumentul istoric naţional clasă A, este deschis vizitatorilor pe parcursul întregului an. Cetatea a fost construită în perioada 1211-1225, în timpul stăpânirii cavalerilor teutoni.


Castelul Bran - situat la aproximativ 9 km de Râşnov, este un monument istoric şi architectonic de talie mondială. De acest castel se leagă cea mai reprezentativă legendă a Transilvaniei - cea a Contelui Dracula sau a lui Vlad Ţepeş.


  Braşov  - Unul dintre cele mai importante oraşe ale ţării se află la doar 12 km de Râşnov.  Aici va puteţi bucura de o mulţime de obiective turistice atât antropice cât şi naturale.  Va puteţi bucura, de asemenea, de diferitele festivaluri care au loc în urbea de sub Tâmpa, cel mai important dintre acestea fiind Festivalul Internaţional Cerbul de Aur.

  

Poiana Braşov -  Perla staţiunilor montane din România se află la doar 8 km de Râşnov, la care se poate ajunge pe o şosea modernă care străbate o zonă de un pitoresc aparte.  Alte obiective turistice din zonă: castrul roman de la Râşnov, biserica ortodoxă cu hramul "Sfântul Nicolae", biserica Evanghelică, peştera Fundata, peştera Rasnoavei, Cheile Rasnoavei, Munţii Bucegi.


Dacă iubiţi caii şi plimbările în natură alături de aceştia, lângă Râşnov aveţi posibilitatea de a călări unele dintre cele mai frumoase exemplare de Andaluzi, Friesieni, Lipiţani etc.

3 comentarii:

Costea spunea...

Uite un articol despre fosta arenă FC Naţional distrusă de Dragomir pentru că s-au împotrivit sistemului:
http://costeamircea.blogspot.com/2011/02/la-brat-cu-nesansa.html#comments

Ghid-AZ spunea...

Nu uita de Pestera Fundata: http://www.ghid-az.ro/pesteri/pestera-fundata-rasnov.htm

Flavia spunea...

Am amintit si de pestera dar iti multumesc pentru aceste detalii. Am vizitat-o in prima zi in care a fost deschisa pentru turisti.