miercuri, 8 decembrie 2010

Campionatul European de Handbal feminin, 2010

Norvegia şi Danemarca găzduiesc în această perioadă Campionatul European de Handbal feminin. Ocupantele podiumului acestui Campionat European se califica automat la Campionatul Mondial de anul viitor.
 România evoluează în grupa A, alături de Spania, Danemarca şi Serbia, meciul de debut având loc aseară, împotriva ibericelor. Fetele noastre au dominat întreaga partidă, reuşind un rezultat de excepţie, împotriva vicecampioanei europene. Cu o apărare ca la carte şi cu un contraatac nimicitor, mai ales în prima repriză, tricolorele au reuşit să-şi ia revanşa în faţa adversarelor care le-au împiedicat de două ori în drumul spre aur, până acum.
Deja specialiştii şi presa văd româncele candidate, alături de Norvegia şi Rusia, la aurul european.
Să sperăm că mentalitatea handbalistelor noastre s-a schimbat, că au un psihic mai puternic şi că vor reuşi să parcurgă constant acest Campionat European iar la finalul lui să ne aducă un cadou minunat de Crăciun.

Principalele marcatoare ale Românie în meciul de aseară au fost: căpitanul Cristina Varzaru cu 9 goluri, Stanca cu 7 goluri şi lidera noii generaţii Cristina Neagu cu 4 goluri.
Următoarele partide ale tricolorelor vor avea loc joi, cu Danemarca (oră 21.45) şi sâmbătă, cu Serbia (19.45).

Niciun comentariu: