miercuri, 20 octombrie 2010

România în careul de aşi

Ca român am sperat într-o minune în ceea ce priveşte finala feminină pe echipe. Trebuie însă să recunosc că acesta este un rezultat previzibil, ba mai mult, având în vedere schimbările recente care au avut loc la nivel tehnic, plus faptul că aproape toate fetele vin după diverse accidentări, acest loc patru în ierarhia mondială este chiar onorant. Încă suntem foarte sus şi avem speranţa la mai mult în viitor, în ciuda faptului că ne înfruntăm cu adevăraţi coloşi ai lumii ca China, Rusia sau SUA, care au bază de selecţie impresionantă şi condiţii de pregătire infinit mai bune.

Revenind la evoluţiile din această seară, nu pot să nu mă gândesc că valorile exerciţiilor trebuie ridicate, pentru ca fetele noastre să aibe note de plecare mari. Este uşor frustrant să vezi că, după o evoluţie constanţa, fluidă şi fără ratări, eşti întrecut de echipe care au avut nu una ci mai multe ratări.
Evoluţiile de la sol ale fetelor, care trebuiau să ridice totalul echipei, mi s-au părut parcă fără vlagă, prea lente şi timorate. În special, Sandra Izbasa a avut o notă foarte mică, având în vedere aşteptările pentru acest exerciţiu. Trebuie să remarc hotărârea în evoluţiile sale ale micuţei Raluca Haidu şi incontestabila eleganţă a Anei Porgras, care este o încantare pentru cei care o privesc.

In ceea ce priveste invingatoarele, de unde a răsărit această minune în persoana Aliyai Mustafina? Pare că are stofă de mare campioană. Rusia a renăscut în gimnastica mondială odată cu repatrierea marilor săi antrenori iar rezultatele încep să apăra.

Odată cu revenirea antrenorilor Bellu şi Bitang sperăm şi noi în reconsolidarea gimnasticii româneşti şi revenirea ei pe cele mai înalte trepte ale podiumului marilor competiţii.

În altă ordine de idei, nu văd de ce Digi Sport transmite acest gen de competiţii când nu au nici măcar bunul simţ de a-şi trimite comentatorii la faţa locului. Dintr-un studio din Bucureşti, nu are nimeni cum să conecteze telespectatorii la atmosfera concursului. Parcă am vizionat o inregistratre, nicidecum o transmisie în direct. În plus, ar trebui hotărât prin lege că Alina Alexoi să transmită toate competiţiile de gimnastică. Nu ştie nimeni mai bine ca ea cu ce se mănâncă aceasta...

Niciun comentariu: