miercuri, 2 iunie 2010

Octavian Bellu şi Mariana Bitang revin la conducerea echipei feminine de gimnastică a României

Cel mai titrat cuplu de antrenori din istoria gimnasticii mondiale, Octavian Bellu şi Mariana Bitang, se întorc la lotul feminin de gimnastică pentru a forma o echipă competitivă în vederea Jocurilor Olimpice care vor avea loc peste doi ani la Londra.
Octavian Bellu, desemnat de Academia Recordurilor drept cel mai de succes antrenor din lume (un bilanţ de 279 de medalii: 106 de aur, 86 de argint şi 87 de bronz) şi Mariana Bitang au format o echipă feminină de gimnastică a României invincibilă, care a dominat scena gimnasticii mondiale timp de decenii.
Necontestând meritele fostului antrenor, Nicolae Forminte, se observă totuşi un declin accentuat al gimnasticii feminine din România în ultimii ani, precum şi pierderea anumitor talente care, din anumite motive, nu au reuşit să ajungă la maturitatea competiţională, aşa cum era de aşteptat.
România încă mai are potenţial, deşi baza de selecţie s-a redus considerabil. Încă sunt tinere talente care aşteaptă să fie descoperite pentru a-şi începe drumul către performanţă, la cel mai înalt nivel.
Poate că România va redeveni cea mai de temut forţă a gimnasticii mondiale, dar nu trebuie să sperăm acest lucru doar datorită revenirii celor doi antrenori. Acest aspect depinde de numeroşi alţi factori, pe care îi dorim soluţionaţi de cei în măsură să ia decizii.
Să sprijinim un simbol naţional de necontestat, echipa feminină de gimnastică a României.

Un comentariu:

Lexa spunea...

E foarte mare pacat ca nu se investeste deloc in sportul romanesc care chiar aduce recunoastere, si se baga milioane de euro in fotbalul care nu produce nimic!