duminică, 27 iunie 2010

Prinţul Persiei, nisipurile timpului

Am avut plăcerea de a viziona aseară un film deosebit, un film pe care îl recomand cu căldură, "Prinţul Persiei, nisipurile timpului". Un alt film la superlativ al regizorului trilogiei "Piraţii din Caraibe", pelicula are toate atuurile pentru a încânta publicul. Scenariul captivant, actorii talentaţi (Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Sir Ben Kingsley), decorul mistic (Maroc), efectele speciale şi coloana sonoră remarcabilă completează imaginea unui film de aventură care merită văzut.
Mai multe despre acţiunea filmului nu pot spune, pentru a nu strica plăcerea celor care nu l-au descoperit încă.
Vă recomand să-l vedeţi la cinema, nu acasă, pentru că nu se compară. Eu l-am văzut la Sun Plaza, unde prefer să merg şi datorită delicioaselor mâncăruri vietnameze pe care le poţi savura înaintea filmului.

marți, 22 iunie 2010

Festivalului Internaţional de Folclor din Cişmigiu

Parcul Cişmigiu din Bucureşti a fost, în week-end-ul trecut, gazda Festivalului Internaţional de Folclor. O ocazie nemaipomenită de a te reîntâlni cu tradiţiile, cu muzica populară şi cu atmosfera călduroasă a satului românesc.
Numeroşi maeştri iscusiţi şi-au prezentat creaţiile populare la care au lucrat cu drag pe parcursul multor luni.
Produsele, pentru toate gusturile şi buzunarele, muzica populară, maeştrii îmbrăcaţi în straie tradiţionale, prezenţa poneilor şi a trăsurilor trase de frumoşi cai, au format o imagine de ansamblu autentică, o atmosferă relaxantă, care i-a ajutat pe vizitatori să-şi regăsescă adevăratele origini.













sâmbătă, 19 iunie 2010

Seri de neuitat la Teatrul Act

În această seară are loc, în Sala de Lectură a Teatrului Act din Bucuresti, recitalul de pian al Deliei Pavlovici care are în program lucrări de Bach - Busoni (Chaconne in re minor), Chopin (Nocturna op. 27 nr. 1 in do diez minor, Barcarolle op. 60 in fa diez major, Grande Valse brillante op.18 in mi bemol major) şi Debussy (Suita “Estampes”
I. Pagodes, II. La soiree dans Grenade, III. Jardins sous la pluie).
Recitalul se va desfăşura pe parcursul a 60 de minute iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Tot la Teatrul Act, dumincă seara, îl putem vedea pe inegalabilul Marcel Iureş, alături de Emilia Dobrin, Constantin Drăgănescu şi Marius Damian în "CAPRA sau Cine e Sylvia?" de Edward Albee, în regia lui Alexandru Dabija.
„Poate cea mai dătătoare de nelinişti lucrare a venerabilului dramaturg american Edward Albee, creatorul celebrei piese Cui i-e frică de Virginia Woolf?, Capra sau Cine e Sylvia? pune problema ipocriziei societăţii în materie de sexualitate, atacă din toate părţile instituţia familiei în general şi a familiei creştine în particular, denunţând morala şi atitudinea moralizatoare. Toate acestea sunt prezentate, în modul cel mai subversiv cu putinţă, sub forma unei comedii. Dincolo de amuzament se deschide un hău teribil. Hăul lipsei de credinţa, hăul acelui dacă nimeni nu mă judecă, pot face ce vreau. Văzând această piesă nu poţi să nu te întrebi până unde poate merge omul cu exersarea liberului arbitru." (Gabriela Lupu, COTIDIANUL)

sâmbătă, 12 iunie 2010

Mişcare în Parcul Circului

Aseară am vizitat din nou Parcul Circului, un parc drag mie cu o vegetaţie minunată, cu multe animăluţe care populează zona lacului şi împrejurimile acestuia, un parc frumos amenajat şi curat.
Am avut plăcuta surpriză de a găsi într-un loc special amenajat o mulţime de aparate de fitness unde cu mic şi mare, tânăr sau bătrân, oamenii făceau mişcare. O imagine plăcută cu bucureşteni care, după o zi toridă de lucru mai aveau răbdarea, ambiţia sau curiozitatea de a încerca acele aparate.
Nu ştiu când au apărut aceste aparate aici dar trebuie să remarc ideea şi să o apreciez.
Singurul inconvenient, care ne-a făcut să părăsim parcul cu regret până la urmă, îl reprezintă ţânţarii, foarte agresivi şi în număr extrem de mare.
Poate că se vor lua măsuri şi în acest sens iar Parcul Circului va rămâne unul dintre cele mai frumoase şi cochete parcuri bucureştene.

miercuri, 2 iunie 2010

Octavian Bellu şi Mariana Bitang revin la conducerea echipei feminine de gimnastică a României

Cel mai titrat cuplu de antrenori din istoria gimnasticii mondiale, Octavian Bellu şi Mariana Bitang, se întorc la lotul feminin de gimnastică pentru a forma o echipă competitivă în vederea Jocurilor Olimpice care vor avea loc peste doi ani la Londra.
Octavian Bellu, desemnat de Academia Recordurilor drept cel mai de succes antrenor din lume (un bilanţ de 279 de medalii: 106 de aur, 86 de argint şi 87 de bronz) şi Mariana Bitang au format o echipă feminină de gimnastică a României invincibilă, care a dominat scena gimnasticii mondiale timp de decenii.
Necontestând meritele fostului antrenor, Nicolae Forminte, se observă totuşi un declin accentuat al gimnasticii feminine din România în ultimii ani, precum şi pierderea anumitor talente care, din anumite motive, nu au reuşit să ajungă la maturitatea competiţională, aşa cum era de aşteptat.
România încă mai are potenţial, deşi baza de selecţie s-a redus considerabil. Încă sunt tinere talente care aşteaptă să fie descoperite pentru a-şi începe drumul către performanţă, la cel mai înalt nivel.
Poate că România va redeveni cea mai de temut forţă a gimnasticii mondiale, dar nu trebuie să sperăm acest lucru doar datorită revenirii celor doi antrenori. Acest aspect depinde de numeroşi alţi factori, pe care îi dorim soluţionaţi de cei în măsură să ia decizii.
Să sprijinim un simbol naţional de necontestat, echipa feminină de gimnastică a României.

România, pe podiumul Eurovisionului