marți, 7 octombrie 2014

Campionatul Mondial de Gimnastica Artistica, Nanning 2014

A inceput Campionatul Mondial de Gimnastica Artistica, gazduit in acest an de Nanning, China.
Calificari dificile pentru tanara echipa feminina a Romaniei care a ocupat abia locul 7, in urma rezultatelor destul de slabe cauzate de ratarile debutantelor la o competitie de o asemenea anvergura.
In finala de maine competitia va porni de la 0 asa ca speram intr-un rezultat mai bun decat in calificari.
Desi echipa a plecat in China fara Diana Bulimar si antrenorii Mariana Bitang si Octavian Bellu, tinerii antrenori care au insotit lotul trebuie sa demonstreze ca sunt in masura sa coordoneze o echipa cu renumele pe care Romania l-a castigat de-a lungul timpului.

Cauzele decaderii sportului romanesc sunt numeroase iar daca sistemul nu se va schimba imi este teama ca politicienii nu vor mai avea langa cine ranji si cui sa promita proiecte nerealizabile la intoarcerea sportivilor romani de la olimpiade.

Paralel cu aceasta imagine neplacuta, trebuie sa privim spre acesti tineri sportivi care inca mai aduc rezultate si imagine Romaniei, in ciuda dificultatilor pe care le intampina.

Romania va avea 6 prezente in finalele acestui Campionat Mondial:

Miercuri, 8 octombrie, ora 14.00 - in finala feminina pe echipe;
Joi, 9 octombrie, ora 14.00: finala masculina la individual compus cu Cristian Bataga printre finalisti;
Vineri, 10 octombrie, ora 14.00: finala feminina la individual compus, cu Larisa Iordache si Stefania Stanila printre finaliste;
Duminica: 12 octombrie, ora 8.00: finale pe aparate, cu Larisa Iordache in finalele de la barna si sol.

Astazi, de la ora 14.00 va avea loc finala masculina pe echipe, la care Romania nu este calificata iar sambata se desfasoara finale pe aparate in cadrul carora nu avem reprezentanti.

Finalele vor fi transmise in direct pe TVR1.

Niciun comentariu: