joi, 17 iulie 2014

Dintre cele mai frumoase (II)

Cand vreau sa ma relaxez imi indrept atentia catre frumusetea de neegalat a naturii. 
Si cum am nevoie de lumina si culoare aproape la fel de mult ca de aer, mai ales cand vremea este mohorata ca acum, m-am gandit la unele dintre cele mai colorate si stralucitoare minuni ale naturii.  

Nerecomandat persoanelor cu un nivel ridicat al glicemiei :D.


Unul dintre cele mai frumoase parcuri din lume este parcul Hitsujiyama din Japonia, unde, de la inceputul lunii aprilie, pana la inceputul lunii mai se pot admira aceste superbe campuri acoperite cu brumarel alb si roz, care seamana cu ninsorile ciresilor infloriti.
Una dintre cele mai frumoase pesteri din lume este Pestera de Gheata din Peninsula Kamchatka, care ofera imagini aproape ireale. Si aceasta deoarece ghetarii din peninsula s-au topit in ultimii ani facand ca stratul de gheata de deasupra pesterii sa se subtieze, lumina soarelui penetrand-o si iluminand structura de gheata de pe tavan.Unul dintre cele mai frumoase campuri din lume este cel acoperit cu lalele, din Lisse, Olanda. Sezonul lalelelor este in perioada martie-august iar cele mai frumoase privelisti sunt in luna august.Unele dintre cele mai psihedelice peisaje de pe Pamant se gasesc in parcul geologic Danxia, din China.

Acesti munti multicolori se formeaza de 24 milioane de ani, prin dispunerea diferitelor straturi de nisip si minerale colorate.Unele dintre cele mai frumoase izvoare din lume sunt cele de la Pamukkale, Turcia, care, in ciuda localizarii, ofera o spectaculoasa priveliste antarctica.
Nu este gheata ci sunt terase albe, mari si valurite, presarate cu ochiuri de apa care reflecta, in acelasi timp, cerul si peretii albi, imaginea oferita fiind surprinzatoare si memorabila.Una dintre cele mai frumoase gradini din lume este Gradina Kawachi Fuji, din Japonia, acolo unde se gaseste acest tunel de poveste, format din 20 de specii ale plantei Wisteria. Daca doriti de beneficiate de spectacolul oferit de aceste superbe flori, trebuie sa vizitati gradina japoneza de la sfarsitul lui aprilie pana la mijlocul lunii mai.Unul dintre cele mai frumoase fenomene naturale este reprezentat de aurorele polare, fenomene optice care apar in apropierea zonelor polare, rezultat al impactului particulelor solare incarcate energetic cu marginile campului magnetic terestru.
Cand aceste particule ajung in ionesfera, interactioneaza cu gazele prezente in aceasta producand un impresionat joc de lumini, aurorele. In functie de zona in care se produc, acestea pot fi boreale sau australe. Culoare predominata este verdele, putand sa apara mai rar si rosul, albastrul sau violetul.Unul dintre cei mai impresionanti vulcani este Erta Ale, din Etiopia.  Este de fapt un ansamblu constituit din 5 vulcani, care formeaz un arc de cerc de 80 km lungime.
“Muntii care fumega” ofera imagini fantastice dar si conditii neprielnice pentru om, temperatura din jur ajungand pana la 75 grade C in timpul zilei.Unii dintre cei mai frumosi nori sunt  Norii Nacreous.  Acesti nori rari, uneori denumiti norii Mama Perlei sau Norii Sidef se gasesc la o altitudine de 15-25 km, in stratosfera. Sunt nori irizati care se intalnesc mai sus si mai rar decat norii irizati obisnuiti.
Pot fi vazuti mai ales, dar nu in exclusivitate, in regiunile polare iar iarna si in Scandinavia, Alaska si nordul Canadei.
Culoarea si stralucirea lor, precum si miscarea lenta, in comparatie cu orice nor aflat la o altitudine mai mica, ofera o imagine inconfundabila, de neuitat.
Niciun comentariu: