joi, 17 iulie 2014

Dintre cele mai frumoase (II)

Cand vreau sa ma relaxez imi indrept atentia catre frumusetea de neegalat a naturii. 
Si cum am nevoie de lumina si culoare aproape la fel de mult ca de aer, mai ales cand vremea este mohorata ca acum, m-am gandit la unele dintre cele mai colorate si stralucitoare minuni ale naturii.  

Nerecomandat persoanelor cu un nivel ridicat al glicemiei :D.


Unul dintre cele mai frumoase parcuri din lume este parcul Hitsujiyama din Japonia, unde, de la inceputul lunii aprilie, pana la inceputul lunii mai se pot admira aceste superbe campuri acoperite cu brumarel alb si roz, care seamana cu ninsorile ciresilor infloriti.




Una dintre cele mai frumoase pesteri din lume este Pestera de Gheata din Peninsula Kamchatka, care ofera imagini aproape ireale. Si aceasta deoarece ghetarii din peninsula s-au topit in ultimii ani facand ca stratul de gheata de deasupra pesterii sa se subtieze, lumina soarelui penetrand-o si iluminand structura de gheata de pe tavan.



Unul dintre cele mai frumoase campuri din lume este cel acoperit cu lalele, din Lisse, Olanda. Sezonul lalelelor este in perioada martie-august iar cele mai frumoase privelisti sunt in luna august.



Unele dintre cele mai psihedelice peisaje de pe Pamant se gasesc in parcul geologic Danxia, din China.

Acesti munti multicolori se formeaza de 24 milioane de ani, prin dispunerea diferitelor straturi de nisip si minerale colorate.



Unele dintre cele mai frumoase izvoare din lume sunt cele de la Pamukkale, Turcia, care, in ciuda localizarii, ofera o spectaculoasa priveliste antarctica.
Nu este gheata ci sunt terase albe, mari si valurite, presarate cu ochiuri de apa care reflecta, in acelasi timp, cerul si peretii albi, imaginea oferita fiind surprinzatoare si memorabila.



Una dintre cele mai frumoase gradini din lume este Gradina Kawachi Fuji, din Japonia, acolo unde se gaseste acest tunel de poveste, format din 20 de specii ale plantei Wisteria. Daca doriti de beneficiate de spectacolul oferit de aceste superbe flori, trebuie sa vizitati gradina japoneza de la sfarsitul lui aprilie pana la mijlocul lunii mai.



Unul dintre cele mai frumoase fenomene naturale este reprezentat de aurorele polare, fenomene optice care apar in apropierea zonelor polare, rezultat al impactului particulelor solare incarcate energetic cu marginile campului magnetic terestru.
Cand aceste particule ajung in ionesfera, interactioneaza cu gazele prezente in aceasta producand un impresionat joc de lumini, aurorele. In functie de zona in care se produc, acestea pot fi boreale sau australe. Culoare predominata este verdele, putand sa apara mai rar si rosul, albastrul sau violetul.



Unul dintre cei mai impresionanti vulcani este Erta Ale, din Etiopia.  Este de fapt un ansamblu constituit din 5 vulcani, care formeaz un arc de cerc de 80 km lungime.
“Muntii care fumega” ofera imagini fantastice dar si conditii neprielnice pentru om, temperatura din jur ajungand pana la 75 grade C in timpul zilei.



Unii dintre cei mai frumosi nori sunt  Norii Nacreous.  Acesti nori rari, uneori denumiti norii Mama Perlei sau Norii Sidef se gasesc la o altitudine de 15-25 km, in stratosfera. Sunt nori irizati care se intalnesc mai sus si mai rar decat norii irizati obisnuiti.
Pot fi vazuti mai ales, dar nu in exclusivitate, in regiunile polare iar iarna si in Scandinavia, Alaska si nordul Canadei.
Culoarea si stralucirea lor, precum si miscarea lenta, in comparatie cu orice nor aflat la o altitudine mai mica, ofera o imagine inconfundabila, de neuitat.




luni, 14 iulie 2014

Finalele BRD Bucharest Open

13 iulie 2014 a fost ziua romancelor la BRD Bucharest Open, reprezentantele noastre castigand atat finala de dublu cat si pe cea de simplu a turneului de tenis gazduit de Arenele BNR din Bucuresti.
Finala de dublu, care a avut loc intre Elena Bogdan/Alexandra Cadanţu si Karin Knapp/Cagla Buyukakcay s-a decis in super tie-break, scor: 6-4, 3-6, 10-5, tenismenele din Romania castigand pentru prima data un turneu WTA in aceasta formula.

A urmat apoi meciul mult asteptat in care Simona Halep, numarul 3 in clasamentul WTA urma sa o intalneasca pe cea de-a doua favorita a turneului, Roberta Vinci.
Desi italianca a incercat totul pentru victorie, Simona a castigat lejer meciul, fara a forta,  pastrandu-si insa jocul spectaculos si exact, cu care a incanta spectatorii.
Simona Halep a incheiat speech-ul de la final astfel: “Multumesc Romania, multumesc romanilor”.
Si noi iti multumim Simona pentru daruirea si placerea cu care joci si pentru ca ne-ai oferit ocazia sa te vedem live in toata splendoarea ta.


Mult succes in continuare tuturor!












marți, 8 iulie 2014

A inceput BRD Bucharest Open


In perioada 5-13 iulie 2014, arenele BNR din Bucuresti gazduiesc cel mai mare turneu de tenis feminin organizat vreodata in Romania, BRD Bucharest Open, eveniment la care participa unele dintre cele mai bine cotate jucatoare din circuitul WTA. Principala favorita a turneului este Simona Halep, numarul 3 in clasamentul WTA, care va debuta maine, impotriva olandezei Indy de Vroome.  


















joi, 3 iulie 2014

Concurs ecvestru in acest week-end



Clubul de echitatie Top Class Riding, in colaborare cu Federatia Ecvestra Romana, organizeaza in perioada 4-6 iulie 2014, la baza Top Class Riding din Berceni, Cupa TOP CLASS RIDING – CSN, la care isi anunta participarea unii dintre cei mai apreciati sportivi si cai din tara.



Programul competitiei: 


Vineri, 04.07.2014 - Ziua Probelor calificative pentru Cupa Top Class:

  9.00:   Nivel F: (debutanti, amatori I etc.);  un clasament (fara baraj);
11.30:  Nivel E: (cai E, copii, amatori II etc.); un clasament;
16.00:  Nivel D: (cai D, juniori etc.); un clasament; (h 1= 1,10 m; h2 =1,20 m);
18.00:  Nivel C: (cai C, amazoane, tineret etc.); un clasament.     

Sâmbată,  05.07.2014 – Ziua CUPELOR Top Class Riding:   

  9.00:   Nivel F: a) cai debutanti; b) calareti debutanti; c) amatori I; 3 clasamente;
11.30:   Nivel E: a) cai E;  b) copii; c) amatori II; 3 clasamente;
16.00:   Nivel D: a) cai D; b) juniori ; 2 clasamente;
18.00:   Nivel C: a) cai C; b) amazoane,; c) tineret ;  3 clasamente.

Duminică, 06.07.2014 – Ziua probelor speciale:

  9.00:  Nivel F: (alege traseul);  
11.30:  Nivel E: (american), timp 70 secunde;
14.00:  Nivel D;
17.00:  Nivel C -  (aduna punctele); timp 70 secunde;
19.00:  Stafeta mixta (E+C) (1,00 m si 1,20 m).

Speram ca vremea sa fie de partea iubitorilor cailor si sportului ecvestru.


Zâmbărețele

 Aceste superbe zâmbărețe, aflate în apropierea Bucureștiului, ne înseninează ziua cu frumusețea, gingășia și simplitatea lor.