sâmbătă, 17 august 2013

Herghelia Mangalia isi redeschide portile


In aceste clipe, la Mangalia, are loc festivitatea de redeschidere a hergheliei din localitate, incununata cu o serie de demonstratii ecvestre precum curse de galop, trap, atelaje, sarituri peste obstacole si demonstratii de cascadorii calare.
Toate eforturile depuse de organizatori intregesc o atmosfera electrizanta care se doreste a fi un preambul la perioada plina de evenimente ecvestre ce va urma.
Consiliul judetean Constanta doreste sa reinvie traditia acestei herghelii de referinta a Romaniei si sa o transforme in unul dintre cele mai apreciate obiective turistice de pe litoral.
Herghelia detine 350 de cai din rasa Pur Sange Arab, printre cele mai frumoase exemplare din Europa si are in proprietate aproximativ 650 de ha de teren, cu grajduri, pasuni si teren pe care se cultiva fanul necesar cresterii cailor.
Astazi s-a inaugurat si hipodromul de la Mangalia care va fi gazda curselor oficiale incepand cu anul 2014.

Oferta organizatorilor si a gazdelor pentru clienti consta in cursuri de calarie, plimbari calare si demonstratii ecvestre, toate avandu-i ca protagonisti principali pe superbii cai arabi de la malul marii.

Asadar, cursa pentru o baza ecvestra moderna se apropie de final.
Iubitorii cailor si ai naturii se vor putea bucura din nou de frumusetea, talentul si generozitatea superbului cal arab, la malul marii.

Niciun comentariu: