luni, 24 iunie 2013

Dintre cele mai frumoase

Planeta noastra ne incanta cu maiestria sa in a realiza cele mai frumoase si impresionante capodopere naturale. Mi-a fost extrem de greu sa aleg intre aceste minuni incredibile...

1. Unele dintre cele mai frumoase plaje se gasesc in insula Roatán din Honduras, Marea Caraibelor.2. Unul dintre cele mai frumoase locuri pentru construirea unei case este plaja Takapuna, localizata in nordul Noii Zeelande.3. Una dintre cele mai frumoase cascade din lume este cascada Iguazu, de la granita Braziliei cu Argentina , cu 275 caderi individuale de ape raspandite pe 2.7 km.4. Unul dintre cei mai frumosi pesti din lume este pestele Betta, peste de apa dulce originar din Thailanda si Cambodgia care are un colorit variat si spectaculos.5. Unul dintre cele mai frumoase animale este calul, un animal memorabil, care reflecta gratie, eleganta, forta, noblete si frumusete.
Calul este un animal fantastic, desprins parca din cele mai frumoase inchipuiri mitologice. Fiinte superbe si devotate, caii sunt unii dintre cei mai vechi si buni prieteni ai omului, reprezentand elementul esential al fortei unei natiuni, de-a lungul secolelor, prin intrebuintarea lor in razboaie.6. Una dintre cele mai frumoase flori din lume este Plumeria, care se regaseste intr-o varietate de culori splendide, fiind originara din America Central-Sudica. Poate creste si in regiunile sub-tropicale si tropicale.7. Unul dintre cele mai frumoase rauri din lume este Soča, un rau care izvoraste din Alpii Iulieni, in nord-vestul Sloveniei si se varsa in Marea Adriatica. Pe parcursul a 138 de km, raul Soca ofera peisaje spectaculoase, de o frumusete iesita din comun, totul culminand cu splendida sa culoare turquoise.8. Unele dintre cele mai frumoase privelisti din lume le ofera fiord-urile, gasite cu precadere in Norvegia, Islanda si Groenlanda.


9. Una dintre cele mai frumoase minuni ale naturii le reprezinta Gaurile Albastre, diferente bruste de nivel, sub apa, denumite si pesteri verticale.
Se gasesc de obicei in regiunile joase de coasta, de exemplu in Belize, Bahamas, Guam, Australia (în Marea Bariera de Corali) si Egipt (la Marea Rosie).10. Unii dintre cei mai frumosi munti din lume sunt Muntii Sanqingshan, din China. O adevărată capodoperă a naturii, munţii Sanqingshan au un aer mistic, fiind împânziţi cu copaci înalţi, formaţiunile uriaşe de granit, perfect verticale, înălţându-se către nori, la înălţimi uriaşe, asemanându-se cu siluete umane sau animale legendare.
11. Unul dintre cei mai frumosi copaci din lume este Eucaliptul Deglupta sau Eucaliptul Curcubeu, apartinand singurei specii de eucalipt care creste in emisfera Nordica: Noua Britanie, Noua Guinee, Ceram, Sulawesi si Mindanao.12. Una dintre cele mai frumoase pasari este rata Mandarin, originara di estul Asiei.
13. Unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania este Delta Dunarii. Declarata rezervatie a biosferei, Delta Dunarii este cea mai bine conservata delta europeana.
Un comentariu:

Marius Paul spunea...

Nu uita de Cheile Nerei, doar ce am descoperit zona asta si abia astept sa fug acolo.