miercuri, 6 ianuarie 2010

Halong - O lume de smarald

Va prezint astazi o destinatie turistica fermecatoare, una dintre minunile naturale ale lumii si cea mai frumoasa si apreciata zona turistica a Vietnamului, "Halong Bay" sau "Golful de Smarald". Acesta este situat in zona de nord a Vietnamului, in apropierea granitei cu China, la aproximativ 170 de km de capitala Hanoi, avand 120 de kilometri costieri.
In vietnameza, "Ha Long Bay" inseamna "Golful Dragonului descendent", legenda spunand ca dragonii au coborat din ceruri pentru a-i ajuta pe localnici scuipand bijuterii si jad in apa marii, formand o cetate naturala impotriva cotropitorilor, aceste pietre pretioase fiind reprezentate de aflorimente verzi luxuriante.
Golful este format dintr-un grup dens de 3000 de insule monolitice, fiecare dintre ele fiind acoperita de vegetatie luxurianta, jungla. Multe dintre insule sunt goale, cu pesteri enorme. "Hang Dau Go" este cea mai mare grota din zona Halong-ului, turistii francezi care au vizitat-o in sec. al XIX-lea numind-o "Pestera Minunilor". Cele trei mari compartimente ale sale contin numeroase stalactite si stalagmite spectaculoase.Unele insule sunt populate de pescari care traiesc in sate plutitoare, acestia pescuind in ape de mica adancime, unde se gasesc peste 200 de specii de peste si 450 specii de moluste.


Multe dintre insule si-au dobandit numele ca urmare a interpretarii formelor lor neobisnuite: "Voi Islet" (elefant), "Ga Choi Islet" (cocos de lupta), "Mai Nha Islet" (acoperis).

Din anul 1994, Golful Halong face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

2 comentarii:

Lexa Verzes spunea...

Superb! Sunt atatea locuri minunate in lume, incat cred ca e imposibil ca cineva sa le viziteze pe toate pe parcursul unei vieti.

Remus-Adrian M. spunea...

Foarte frumos;)!
Vrei sa facem un link exchange cu blogul
http://SakinMRA.blogspot.com